9x frisse avocado-recepten

Door  |  0 reacties

Hét ingrediënt voor een zomerse salade, voor de lekkerste dips, voor frisse soepen… Avocado is veelzijdig in te zetten. En dus wordt het tijd voor 9x frisse avocado-recepten.

Niet alleen erg lekker in de zomer, maar ook nog eens – hoewel vaak gezien als dikmaker, want 30% van het vruchtvlees is vet – enorm gezond. Ja, er zitten veel calorieën in, maar wist je dat de vetten van een avocado oliezuur be1.vatten? Deze vorm van onverzadigd vet heeft een gunstig effect op o.a. je cholestorel. Daarnaast bevatten avocado’s vezels, kalium, magnesium, vitamine A, B1, B2, B6, C, E en foliumzuur (B11). En het mineralengehalte is bijna 3x (!) zo hoog als in de meeste andere vruchten.

Laat je dus zeker niet weerhouden door het feit dat het een dikmakertje is: een avocado op zijn tijd, in combinatie met andere gezonde ingrediënten, zal je eerder goed dan kwaad doen. Check onderstaande acovoda-recepten maar eens.

9x frisse avocado-recepten

Alles over deze frisse avocado-recepten

1. Smoothies: gezond, lekker & snel te maken. Onze nieuwste favoriet? Deze bananen-sinaasappel-avocado-smoothie.

2. Over fris & zomers gesproken: dit recept voor zelfgemaakt avocado-ijs van Culy. Echt een hit overigens deze zomer: zelf je ijs maken. Uiteraard zullen we daar ook nog aandacht aan besteden op Like & Love (it!).

3. Voor de bakkers onder ons: deze goddelijke bosbessen-avocado-muffins zijn niet alleen gezond, ze zijn ook nog eens heel eenvoudig te maken.

4. Zalig als bijgerecht, deze avocado-frietjes met een Japanse bite.

5. Ook zo’n fan van Martha Stewart? Dan wordt deze frisse pastasalade – met asperges, bonen én natuurlijk avocado – vast één van jouw favoriete gerechten voor na een lange dag werken. Binnen een half uur klaar!

6. Volgens de bedenkers van dit recept is het een spooky Halloween-recept. Wij zien echter alleen de geweldige combinatie van geitenkaas, ham & avocado.

7. Deze salade met zalm & avocado smaakt nog lekkerder dan hij er op het plaatje uitziet!

8. Wat een zomerse combinatie: komkommer & avocado. Misschien wel een van onze favoriete avocado-recepten, deze komkommerrolletjes met creamy avocado.

9. Een goede dip mag natuurlijk niet ontbreken aan deze lijst met frisse avocado-recepten. Wat dacht je van een avocado-feta-dip?

Welke van deze frisse avocado-recepten is jouw favoriet? Of heb je stiekem nog recepten die wij moeten leren kennen?

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *