Rozengeur en zonneschijn

Door  |  0 reacties

Ze is zonder twijfel de koningin van de chicklit: Jill Mansell. En ze is terug met een nieuw boek: Rozengeur en zonneschijn.

Ik denk dat het een van de boeken van Jill Mansell was waardoor ik – jaren geleden, maar altijd fan gebleven – voor het eerst in aanraking kwam met het genre chicklit. Feelgood boeken voor vrouwen, legde ik mijn moeder nog uit, die nog nooit van chicklits had gehoord. Inmiddels liggen de boekhandels vol met dit soort boeken.

Niet iedereen houdt van chicklit, sommige mensen vinden dat er weinig diepgang in gaat. En dat het voorspelbaar is. Voor mij is het een paar uurtjes ontspannen, wegdromen bij romantiek en prinsen op het witte paard. Niet denken aan eigen dilemma’s. Een beetje de Goede tijden, Slechte tijden onder de boeken.

Het succes van Jill Mansell

En Jill Mansell is in mijn ogen nog steeds de koningin van de chicklit, ondanks dat daarna Sophie Kinsella kwam en ook de boeken van Katie Fforde enorm lekker weglezen. En zelfs een aantal Nederlandse schrijfsters doen het niet slecht op dit gebied. Maar als er een nieuw boek komt van Jill, zoals nu Rozengeur en zonneschijn dan gaat deze toch echt voor op alle andere boeken die nog liggen te wachten. En dus lag ik deze week twee avonden in bed met Rozengeur en zonneschijn. Het liefst had ik hem in één adem uitgelezen.

Een boek om zonder twijfel vrolijk van te worden én in de vakantiesfeer te komen. Net als haar eerdere boeken – o.a. Drie is te veel, Een schot in de roos, De prins op het verkeerde paard & De minnaar is… – staat ook dit boek vol humor, romantiek. Je hoeft je niet af te vragen waarom Jill meer dan 2 miljoen verkochte boeken op haar naam heeft staan. En met Rozengeur en zonneschijn komt daar weer een flink aantal exemplaren bij. Een ideaal boek voor aan het strand of op het balkon.

Over ‘Rozengeur en zonneschijn’

Rozengeur en zonneschijn, Jill MansellIn Rozengeur en zonneschijn draait alles om de charmante Sophie Wells, die werkt als fotografe in de populaire badplaats St Carys. Ze heeft besloten dat ze niet meer aan een relatie gaat beginnen. Dat is in het verleden al bijna fataal afgelopen en dat wil ze niemand meer aandoen.

Wanneer ze Josh Strachan ontmoet, de nieuwe eigenaar van het gezellige chique hotel Mariscombe House, voelt ze – tegen haar zin – een onmiskenbare aantrekkingskracht.

Toch houdt ze koppig vol met afwijzen, hoe vaak Josh haar ook mee uitvraagt. Waarom moet juist hij haar dan betrappen op skinnydippen? In de loop van de zomer wordt Sophie stapelverliefd op Josh en hij op haar, maar kan Sophie haar verleden opzij zetten?

Bestel Rozengeur en zonneschijn op Bol.com >>
(ook als e-book verkrijgbaar)

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *