1000 dot-to-dot book: het vervolg

Door  |  0 reacties

Bijna een jaar geleden schreven we over het geweldige The 1000 dot-to-dot book van auteur en kunstenaar Thomas Pavitte. Goed nieuws voor de fans: er is nu een vervolg.

Ken je die kleurplaten van vroeger, waarbij je genummerde stipjes moest verbinden en er een figuurtje verscheen? Het The 1000 dot-to-dot book komt op op hetzelfde neer. Het is alleen een soort pro versie: in plaats van een stuk of twintig stippen moet je er nu duizend met elkaar verbinden.

Stippen verbinden: hoe het werkt1000dottodot

Beide 1000 dot-to-dot boeken bevatten verschillende platen op relatief dik papier. Iedere plaat heeft duizend stippen en die stippen moeten verbonden worden om iets moois te laten verschijnen. Om dat karweitje een beetje overzichtelijk te houden is er gebruik gemaakt van verschillende kleurtjes voor de stippen.

Waarom?

Ik hoor je al denken: heel leuk hoor, maar waarom zou ik zo veel moeite doen voor een paar stipjes. Nou, je doet het vooral voor jezelf: tekenen zorgt voor rust in je hoofd. Het is een goed inner piece momentje, een pauze in het drukke leven van alledag. En dat is heel gezond voor je! Het allerleukste? Als je een plaat af hebt, kun je die gemakkelijk uit het boek halen en aan de muur hangen of aan een vriendin geven!

‘The 1000 dot-to-dot book’ deel 1 & 2

Deel 1 van The 1000 dot-to-dot book bevat afbeeldingen van beroemdheden. Elvis, Marilyn Monroe, Gandhi zijn slechts een paar van de bekende personen die je kunt vinden in dit boek. De voltooide platen zijn stuk voor de moeite waar om in te lijsten en aan de muur te hangen.

Het tweede deel van The 1000 dot-to-dot book heeft een heel ander onderwerp: cityscapes. Zie onder andere de Eiffeltoren, het Vrijheidsbeeld met een deel van de skyline van New York en de Taj Mahal ontstaan uit een paar stipjes. Leuk!

Ook zin om te gaan tekenen? Bestel dit boek voor €12,99 op Bol.com >>

Reacties

Laura (20) is derdejaars studente psychologie. Ze kan eigenlijk niet zonder haar katten. In haar vrije tijd is ze vaak aan het schrijven, hardlopen, lezen of muziek aan het maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *