Remote, places to stay

Door  |  0 reacties

Ben je een reisfanaat en kun je geen genoeg krijgen van mooie reisboeken vol prachtige foto’s? Dan is het reisboek Remote, places to stay echt wat voor jou. Een encyclopedie om te koesteren!

Soms zou je willen dat je even op de pauzeknop zou kunnen drukken. Dat je je even af kon sluiten van de onbeperkte stroom informatie die we elke dag tot ons krijgen via websites, apps en televisie. Dat je simpelweg even afgesneden bent van de wereld. Want het is tegenwoordig een luxe: stilte, traagheid & ruimte. Op de 22 weg-van-de-wereld-plekken in Remote, places to stay is dit echter nog gewoontegoed.

De zoektocht naar unieke verblijfplaatsen

Reisjournaliste Debbie Pappyn en fotograaf David De Vleeschauwer reizen non-stop de wereld over op zoek naar nieuwe reistrends en onontdekte spots. Ze maakten reisreportages voor onder andere Condé Nast Traveler, Vogue Living Australia, Financial Times, De Tijd en Villa d’Arte. Ze nemen jaarlijks gemiddeld 100 vluchten en hebben al net zoveel landen bezocht. En ontelbaar veel onontdekte plekken. En voor Remote, places to stay gingen ze op zoek naar verblijfplaatsen die weliswaar moeilijk bereikbaar zijn en vaak ook nog eens heel erg afgelegen, maar waar je wel alle ruimte hebt voor jezelf. Plekken die soms enkel met boot of per bush plane of in het ergste geval alleen per voet bereikbaar zijn.

Remote, places to stay: hier kun je verblijven

Remote, places to stayHet boek Remote, places to stay ziet er uit alsof het honderden adressen bevat – wat een dikke encyclopedie, maar bevat toch echt maar 22 weg-van-de-wereld-plekken. Maar wat voor plekken! Van een elegant toevluchtsoord in de Himalya tot een verlaten dorp in de hak van Italië. Van een strandhotel op IJsland tot een design lodge op de Paaseilanden. Van Spartaanse luxe in een Italiaans pension tot een Nomadische glamping in Mongolië. Van chic Robinson Crusoe op een privé eiland tot een grote leegte in Namibië.

Elke weg-van-de-wereld-plek is op een pure manier in beeld gebracht door David. Debbie vertelt alles over het hotel en waarom je deze niet mag missen. Daarnaast laat ze je zien wat je in de omgeving – want er is ondanks dat het afgelegen is, genoeg te zien en te doen – kunt gaan doen tijdens je vakantie.

En hoewel het vast niet allemaal zeer betaalbare hotels zijn, is het alleen al een cadeautje voor jezelf om door deze foto’s te mogen bladeren.

Bestel dit unieke reisboek op Bol.com >>

Voor de review van dit boek werd een exemplaar beschikbaar gesteld door de uitgever.

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *