DCAN ZILT: verrassend groentesap van zeewater

Door  |  0 reacties

Smoothies zijn razendpopulair en de slowjuicer-sapjes zijn niet aan te slepen. Dat dacht sterrenchef Edwin Vinke vast ook… Tijd voor iets nieuws! Van gezuiverd zeewater maakt hij bijzonder groentesap. Proost, DCAN ZILT is geboren!

Waar komt DCAN ZILT vandaan?

DCAN-ZILT-GREENEdwin Vinke van twee-sterrenrestaurant De Kromme Watergang heeft een grote moestuin, maar hij gebruikt niet alle groenten voor het restaurant. Daarom besloot hij om er verse groentesappen van te maken op basis van gefilterd zeewater.

Vinke kookt al zijn gerechten in zeewater. In zeewater zitten veel mineralen die een mens nodig heeft, het is gezonder dan zout en het geeft een bijzondere, zilte (niet zoute!) smaak aan eten.

Dit is het eerste, verse groentesap zonder conserveringsmiddelen. Weinig calorieën (tussen 23 en 55 per blikje), een energieboost en bomvol antioxidanten? Mmm, dat klinkt ideaal!

Hoe smaakt DCAN ZILT?

Het allerbelangrijkst: hoe smaken deze unieke groentesappen? De vrolijke blikjes zien er al onwijs leuk uit, maar het gaat natuurlijk om de inhoud.

  • Als eerste testen we ZILT & RED: tomaat, komkommer, rode paprika, ui, sherry-azijn, kruiden en specerijen. Het ruikt als (koude) tomatensoep, en zo proeft het ook. Met inderdaad een verrassend ‘ziltje’ als nasmaak. Uniek, maar vooral lekker!
  • Snel proberen we ZILT & BLUE met rode biet, blauwe bessensap, rode wijnazijn, kruiden en specerijen. Waar één vriendin het blijft drinken (“Ik ben gék op rode biet!”) is juist die biet voor mij te heftig aanwezig. Het proeft in elk geval wel heel gezond.
  • Tenslotte is ZILT & GREEN aan de beurt, mijn favoriet. Ik ben een zoetekauw, dus met ingrediënten als citroen, druivensap, groene thee, zeewier en tarwegras kun je niet echt de mist ingaan. De inhoud van dit groene blikje smaakt heerlijk fris.

Conclusie

Als groepje van vijf hadden we allemaal wel een favoriet. Smaken verschillen nu eenmaal, maar waar we het wel roerend over eens zijn: DCAN ZILT is heel uniek, in de positieve zin van het woord. Bovendien kun je het ook goed als basis voor cocktails gebruiken en werkt het als energieboost door alle supergezonde ingrediënten.

Ook nieuwsgierig? Koop de groentesapjes voor € 3,25 via de webshop van DCAN ZILT >>

Voor deze review werden ons enkele blikjes ter beschikking gesteld, waarvoor dank.

Reacties

Kristel (29 jaar) reist, festivalt, leest, danst, kijkt films, kookt en schrijft. Ze kan niet kiezen tussen print en online of tussen schrijven en vormgeven en doet daarom van alles wat. Het allerliefst reist ze de hele wereld over.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *