9x kurk in huis

Door  |  0 reacties

Toegegeven: toen we aan dit artikel begonnen, vonden we kurk in huis gewoon leuk. Omdat het oog ook wat wil. Maar wist je dat kurk ook nog eens heel milieuvriendelijk is?

Kurken – en dan doelen we dus niet alleen op de wijnstopper – wordt gemaakt van de schors van kurkeik. Het voordeel hiervan: deze schors is 100% natuurlijk, recyclebaar en herbruikbaar. Maar liefst 30% van het wereldwijde aanbod van kurk komt uit Portugal. De Portugezen gaan heel voorzichtig om met deze bomen. Er worden elk jaar nieuwe bomen geplant op de plantages en er zijn strenge regels voor het kappen.

En zo’n kurkeik, die kan wel een stootje hebben. Een kurkboom wordt zo’n 250 tot 350 jaar oud. Ze moeten 20-25 jaar oud zijn voor je de eerste keer kurkschors kunt oogsten. De eerste oogst is niet bruikbaar, maar de laag die daarop volgt wel. Het duurt wel even voor je deze kunt gebruiken overignes: een kurkschors mag maar één keer in de negen jaar van de boom worden gehaald! Een boom kan dus met gemak 20 keer geoogst worden, en dit levert honderden kilo’s oogst op. Voorlopig is er dus nog wel Portugese kurk beschikbaar.

Waarom kurk in huis?

De website Kurk-design.nl, bij uitstek de webshop voor kurk-producten, haalt al hun schors uit Portugal. Hun producten worden gemaakt van de restanten van de schors, welke ze fijn malen en in mallen persen. Met behulp van een speciale freesmachine maken ze er dan heel toffe producten van. Waarom zij specifiek voor kurk kozen?

Omdat kurk enorm veel positieve eigenschappen heeft, die ook in jouw huis van pas komen. Zo is kurk hypo-allergeen, kan het drijven, is het ondoordringbaar voor vloeistoffen en gas, absorbeert het geluid en houd het warm en kou tegen. Oh, en wist je dat het extreem slijtvast is?

Kurk in huis is dus nog zo’n slecht idee niet en de producten van Kurk-design zijn ook nog eens supergaaf. Kijk je mee?

9x kurk in huis

Alles over deze producten: kurk in huis

1. Thee blijft extra lang warm met deze theepot van kurk & keramiek. Praktisch: hij is uit elkaar te halen, waardoor het keramieke deel in de vaatwasser kan.

2. Als fotografieliefhebber zou je toch haast een moord doen voor zo’n toffe Diane-groothoekcamera met 35mm film? Met kurken behuizing uiteraard!

3. Must have voor wijnliefhebbers: dit wijnrek van kurkleer. Overigens ook voor alle tijdschriftliefhebbers, die passen er namelijk ook in.

4. Jouw iPad is optimaal beschermd met deze iPad case van kurk. Geschikt voor de iPad 1, 2, en 3.

5. Remember: kurk absorbeert geluid. Geef dit drumstel dus gerust aan je kinderen, een stuk aangenamer dan die uit de speelgoedwinkel.

6. Nooit meer je handen branden als je de ovenschotel op tafel zet met deze ovenschaal met kurk.

7. Een uniek tafeltje van kurk, waarvan de zijkant als prikbord te gebruiken is. Hoe leuk!

8. Een DIY-kurk-lamp. Bij deze lamp krijg je speciaal papier geleverd zodat je zelf je lamp kunt ontwerpen.

9. Hebben, hebben, hebben: deze toffe kruk!

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *