#100happydays: doe jij al mee?

Door  |  0 reacties

Je ziet het ongetwijfeld steeds vaker voorbijkomen op social media: #100happydays. Maar wat is het nu eigenlijk en waarom is het zo leuk?

Als fervente Instagram-gebruiker (moet ik mij schamen met bijna 2.000 foto’s?) zag ik steeds vaker de hashtag #100happydays voorbij komen. Ik ben niet zo goed met challenges, het volhouden gaat mij altijd erg slecht af. Het duurde dus even voor ik de knop doorhakte en er wat mee ging doen. Eenmaal begonnen ben ik meer dan enthousiast en steeds bewust bezig met wat mij happy maakt. En weet je dat dat je alleen al een gelukkiger mens maakt?

Wat is #100happydays?

We leven in een tijd waarin drukke roosters iets geworden zijn om over op te scheppen. De snelheid van het leven ligt steeds hoger, en ondertussen is er steeds maar minder tijd om te genieten van het moment waarin je je bevindt. De kunst om te genieten van het moment zelf, de omgeving en jouw plek daarin, is de basis voor een brug naar geluk op lange termijn voor ieder mens. – 100happydays.com

En dat is dus de hele insteek van de bedenkers van #100happydays: bewust genieten van de (kleine) geluksmomenten in het leven. En dat is dus ook het doel van dit project. Elke dag upload je een foto op Instagram (of Facebook of Twitter, maar de eerste is veruit favoriet). Niet om anderen jaloers te maken, of de ogen uit te steken (wat ook iets van deze tijd lijkt te zijn), maar om jezelf te wijzen op de mooie momenten in je leven.

Waar je foto’s van kunt maken? Het kan alles zijn: een afspraak met een vriend, een lekker stukje cake uit de koffiebar om de hoek, het gevoel weer thuis te zijn na een lange dag werken, of een gunst die je verleende aan een vreemde. Als het jou maar gelukkig maakt.

Wat doet #100happydays met je?

#100happydaysVolgens de makers van de website merken deelnemers aan #100happydays (die al iets verder in het project zijn dan ik) wel degelijk een positieve verandering in het leven. Zo zijn ze bewuster van de dingen die hun gelukkig maken, wat weer resultaat in een beter humeur. En als je een beter humeur hebt, straal je dat uit. Gevolg: meer complimenten van anderen.

Andere deelnemers geven daarnaast aan dat ze zich meer realiseren hoe gelukkig ze mogen zijn met wat ze hebben, in plaats van ongelukkig zijn door wat ze niet hebben. En bovenal: je schijnt positiever te worden.

Zijn dat niet genoeg redenen om mee te doen aan #100happydays?

Durf jij het aan?

Het is wat: 100 dagen lang elke dag stil staan bij dat wat je gelukkig maakt. ’s Morgens sjees je naar het werk, terwijl je nog wakker moet worden (want help het wordt alweer donker!), op het werk heb je geen moment rust, thuis moet je dan ook nog eens koken en dan plof je uitgeput op de bank. Waar is dat gelukkige moment gebleven?

Ik ben de uitdaging net aangegaan (volg mij hier) en ga heel hard mijn best doen om dit vol te houden. Want wist je dat maar liefst 71% de eindstreep na 100 dagen niet haalt, vanwege tijdgebrek. Een goede reminder: wil ik wel dat ik tijd tekort heb om gelukkig te zijn? Nee!

Om mee te doen kun je je opgeven op 100happydays.com, zodat je ook nog eens een stok achter de deur hebt. Uiteraard kun je ook hieronder achterlaten waar we je kunnen volgen. Je kunt nooit genoeg happiness in je tijdlijn hebben!

P.S. Over happiness in je tijdlijn gesproken: je kunt Like & Love (it!) nu ook volgen op Instagram.

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *