Noorderzon Performing Arts Festival: 11 dagen lang plezier

Door  |  0 reacties

Noorderzon Performing Arts Festival: niet alleen cultureel verantwoord, maar ook erg gezellig. Dit 11-daagse festival in Groningen biedt een mix van gratis en betaalde voorstellingen en is geschikt voor jong en oud.

Wat is Noorderzon Performing Arts Festival?

Noorderzon is een jaarlijks terugkerend cultuurfestival (dit jaar al voor de 24e keer!) dat plaats vindt in Groningen. Op het festival kun je diverse voorstellingen en optredens bezoeken, maar ook voor een lekker hapje eten ben je op dit festival aan het goede adres.

Wanneer is het?

Het festival vindt plaats van donderdag 21 t/m zondag 31 augustus 2014.

Waar is het?

Het Noorderzon Performing Arts Festival kun je vinden op het Noorderplatsoen. Het handigst is om een rondje over het terrein te lopen, waarbij je begint aan het einde van de Nieuwe Boteringestraat.

Voor wie is het?

Het festival is overdag erg leuk om samen met kinderen te bezoeken, ’s avonds is het de plek voor een gezellig drankje met je vrienden en vriendinnen. De naam doet vermoeden dat je cultureel ingesteld moet zijn voor dit evenement, maar ook als je geen echte cultuurliefhebber bent is het festival de moeite waard om te bezoeken. Als je van gezelligheid houdt althans!

Waarom mag je het Noorderzon Festival niet missen?

Pff, heb je even? Alleen de gemoedelijke sfeer en live (gratis) muziek is al genoeg reden om een wandelingetje in het plantsoen te maken. Daarnaast vind je een leuke mix van hedendaagse podiumkunsten uit de hele wereld. Dans, literatuur, muziek, theater, circus of film: al deze genres komen aan bod. Ook leuk: vanaf de eettentjes heb je uitzicht op het voorbijkomende publiek; niets zo leuk als mensen kijken!

Wat kost het?

Het Noorderplantsoen is gratis toegankelijk. Hoewel diverse optredens op het hoofdpodium gratis zijn, zijn er ook voorstellingen die wel geld kosten. Gemiddeld kosten kaarten dan tussen de € 10,- en € 15,-. De zogenaamde mini-voorstellingen kun je al bekijken v.a. enkele euro’s.

Laatste tips?

  • De kaartverkoop voor de programmering gaat in een razend tempo, dus wacht niet te lang
  • Download de Noorderzon app zodat je je gids en navigatie altijd bij de hand hebt
  • Je kunt het festival ook op de bonnefooi bezoeken en een uur voor aanvang van de voorstelling nog kaarten bemachtigen (mits beschikbaar) bij één van de kiosken.

Ga naar de website voor meer info en het volledige programma >>

Reacties

Willemijn (26) is een levensgenieter, wordt blij van kleine dingen en werkt als freelancer voor diverse opdrachtgevers. Ze is geïnteresseerd in kunst & cultuur, design en eten. Minstens één keer per jaar maakt ze een verre reis en de wenslijst van plekken waar ze geweest wil zijn wordt er niet korter op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *