9x gezonde traktaties

Door  |  1 reactie

Het leven van een moeder gaat niet altijd over rozen. En een keer per jaar is het hell. Je kind is jarig & moet trakteren. Maar wat…? We gingen voor je op zoek naar gezonde traktaties.

Waar wij vroeger gewoon op zakjes chips en koetjes-repen trakteerden, lijkt het tegenwoordig steeds gekker en origineler te moeten. Daarnaast zijn er ook nog eens scholen die de voorkeur geven aan gezonde traktaties. Daar sta je dan als moeder één dag traktaties te maken.

En dan ben je daarvoor nog veel tijd kwijt aan bedenken wat je dit keer nu gaat maken. Die laatste tijd gaan we nu tot een minimum beperken. Met deze 9 gezonde traktaties, die er ook nog eens superleuk uitzien. En soms ook nog weinig tijd kosten… Reken uit je winst!

9x gezonde traktaties

Alles over deze gezonde traktaties

1. Door een dosis fruit zijn deze bananen-pinquins gezond. En voor kinderen extra aantrekkelijk door de aanwezigheid van chocolade. De perfecte combi!

2. Deze variant van Rupsje Nooitgenoeg is 99% gezond. Alleen de oogjes zijn gemaakt van chocolade.

3. Eigenlijk is het een lunchgerecht: deze sandwich op een stokje. Maar zoveel vrolijkheid kan toch ook doorgaan als kindertraktatie. En een gezonde traktatie is het zeker!

4. Van zoetigheid gaan kinderen letterlijk & figuurlijk stuiteren. Even los van de ADHD-trekjes tegenwoordig, worden ze er gewoon erg blij van. Vooruit dan maar, maar alleen in combinatie met fruit natuurlijk. Deze marshmallow-traktatie is wat ons betreft gezond genoeg dus.

5. Oké, deze kikker-appel kost wat tijd. Zeker als je er 30 moet maken. Maar oh, wat is hij leuk! Zo wordt appel eten toch een feestje?

6. Fruit & chocolade blijkt de meest populaire combinatie voor kindertraktaties. Gezond & lekker! En deze kiwi-chocolade-lolly’s zijn ook nog eens snel te maken. Ideaal dus!

7. Iets makkelijker dan de kikker-appels: deze geweldige smileys. Meer dan appel, pindakaas en marshmallows heb je niet nodig.

8. Watermeloen-stokjes zijn niet alleen geschikt voor de barbecue, maar ook als kindertraktatie.

9. Het vereist wel wat voorbereiding en wat bakwerk, maar wat zijn ze leuk: deze rups-broodjes.

Heb jij nog tips voor andere gezonde traktaties? We horen ze graag van je!

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

1 reactie

  1. Bianca

    28 augustus 2014 at 18:44

    Oooh wat een leuk artikel! Heel handig die lekkere en toch gezonde tips 😉

    xoxo

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *