Spannend boek: Anders

Door  |  0 reacties

In Anders verdwijnt de elfjarige Sander spoorloos tijdens een vakantiekamp. Moeder Alma heeft de hoop nooit opgegeven, dus wanneer Sander zes jaar later ineens opduikt, is ze door het dolle heen. Maar de hereniging verloopt alles behalve vlekkeloos…

In plaats van dat Alma’s vragen beantwoord worden, komen er juist meer en meer vragen bij. Ook als lezer van Anders zit je op het puntje van je stoel, en je wilt vooral antwoord krijgen op één prangende vraag: wat is er in vredesnaam gebeurd op dat kamp?

Waar gaat Anders over?Anders, Anita Terpstra

Deze literaire thriller (geschreven door Anita Terpstra) begint vanuit het perspectief van Sander: hij meldt zich, na zes jaar van de aardbodem verdwenen te zijn, op een politiebureau in Duitsland. Vader Linc, moeder Alma en oudere zus Iris halen hem op, en één bladzijde lang lijken ze een ontzettend gelukkig gezin.

Slechts één bladzijde ‘lang’ inderdaad, want het geluk is van zeer korte duur. Al snel kom je achter rare gebeurtenissen uit het verleden van het gezin Meester. Zo is vroeger het beste vriendje van Sander verdronken, en is het lichaam van een andere vriend op de plek gevonden waar Sander voor het laatst gezien is, voordat hij zes jaar lang verdween… Mysteries stapelen zich op.

Sommige hoofdstukken worden verteld door zus Iris, deze gaan met name over de bijzondere band tussen haar en haar broer. Bijzonder, in de negatieve zin van het woord. Waar ‘normale’ broers en zussen flink kunnen bekvechten, blijkt Iris vroeger doodsbang te zijn geweest voor Sander. Zij en haar toenmalige verkering hebben Sander op het vakantiekamp voor het laatst gezien. Wat houden ze verborgen?
Iris lijkt wél close te zijn met vader Linc. Bovendien is hij de enige die weet wat er op de (ook verdwenen) filmpjes uit Sanders oude camera staat, maar hij praat hier met niemand over.

Elk huisje heeft z’n kruisje

En dan zijn er nog de dreigbrieven die moeder Alma met enige regelmaat ontvangt. Door wie worden die verstuurd? Alma probeert met al haar kracht het herenigde gezin zo normaal mogelijk te doen functioneren. Maar het lijkt erop dat ze door al deze schijnheiligheid belangrijke zaken over het hoofd ziet. Gelukkig herken je je eigen kind altijd. Toch?

Elk huisje heeft z’n eigen kruisje, maar in Anders maken ze het wel heel bont. Hoofdstuk na hoofdstuk vormen zich meer en meer vragen in je hoofd en iedereen in Anders ís ook daadwerkelijk anders. Anders dan hij of zij zegt te zijn. Daardoor heeft Anita Terpstra met Anders een lekkere pageturner afgeleverd: spannend tot op de laatste bladzijde.

Bestel dit boek bij Bol.com >>
(ook verkrijgbaar als e-book)

Reacties

Kristel (29 jaar) reist, festivalt, leest, danst, kijkt films, kookt en schrijft. Ze kan niet kiezen tussen print en online of tussen schrijven en vormgeven en doet daarom van alles wat. Het allerliefst reist ze de hele wereld over.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *