Lunch (gratis!) mee met Damn Food Waste in Zwolle

Door  |  1 reactie

We gooien in Nederland dagelijks 400.000 broden weg. Dit is nog maar het tipje van een ongelooflijke berg goed voedsel die jaarlijks in de vuilnisbak verdwijnt: 50 kilo per gemiddelde Nederlandse consument. Damn Food Waste vraagt aandacht voor dit probleem en organiseert op zaterdag 20 september een lunch in Zwolle. Lunch jij mee?

Waarom?

In Nederland wordt bijna één derde van al het eten weggegooid. Dit is voedsel dat bij de boeren op het land blijft liggen, eten dat over de houdbaarheidsdatum is en in de winkel wordt weggegooid en neem ook eens een kijkje in je eigen vuilnisbak, ligt daar niet iets eetbaars in? Naast weggegooid goed voedsel is er ook voedsel dat elders in de keten verdwijnt, omdat het niet voldoet aan esthetische eisen of omdat de productie of opslag niet goed geregeld is.

In een tijd waarin er veel aandacht is voor mondiale voedselzekerheid en grondstoffenschaarste is voedselverspilling niet alleen zonde, maar ook ethisch niet te verantwoorden. Damn Food Waste vraagt hier aandacht voor.

Doe mee!

Voedselverspilling verminderen is makkelijk, goed voor jouw portemonnee, voor het milieu en de sociale cohesie. Weinig redenen om er niets mee te doen!

Wil jij ook aan de slag? Doe mee! Hoe meer mensen beseffen hoeveel voedsel er verspild wordt en wat de impact daarvan is, hoe sneller er minder verspild zal worden. Kom op 20 september tussen 12.00 en 16.00 uur naar het Grote Kerkplein in Zwolle, en help – al lunch etend – mee een vuist te maken tegen voedselverspilling!

De lunch wordt bereid van groenten die anders weggegooid zouden worden. Daaromheen is een vrolijke festivalprogrammering gemaakt, waar diverse initiatieven die zich inzetten tegen voedselverspilling zich presenteren.

Meer info over de Damn Food Waste-lunch >>

Reacties

Willemijn (26) is een levensgenieter, wordt blij van kleine dingen en werkt als freelancer voor diverse opdrachtgevers. Ze is geïnteresseerd in kunst & cultuur, design en eten. Minstens één keer per jaar maakt ze een verre reis en de wenslijst van plekken waar ze geweest wil zijn wordt er niet korter op.

1 reactie

  1. Anniek

    15 september 2014 at 07:29

    Wat een goed initiatief! Ik werk zelf bij de Albert Heijn, en ook daar zie ik inderdaad dat er behoorlijk veel eten wordt weggegooid. Ik kan zelf helaas niet komen 20 september, maar ik vind het wel echt een goed idee!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *