De Schoenenfabriek: lekker eigenzinnig

Door  |  0 reacties

In Groningen, Leeuwarden en Zwolle zijn drie nieuwe ontmoetingsplaatsen voor de echte schoenliefhebber: de Schoenenfabriek. De winkels zijn industrieel ingericht en ook als je niets koopt een beleving op zich. Grote kans echter dat je wel met één of meerdere nieuwe paren de winkel uit loopt. Of niet zonder kosten hun online webshop bezoekt…

Wat maakt de winkel een bezoekje waard?

De Schoenenfabriek presenteert op geheel eigenwijze een moderne collectie in een fabriekachtige omgeving met oude machines en werkbanken. Berend Z. (Ziengs, je weet wel van die andere schoenenwinkel) vertelt:

Vijf jaar geleden begon er iets te knagen. De winkelstraten worden overspoeld met gigantische ladingen schoeisel in saaie, strak ingerichte hokken van winkels. Collecties die voor het merendeel slappe aftreksels zijn van authentieke of trendy schoenen. Schoenen die geheel uitgekleed en aangepast zijn om een zo’n groot mogelijke doelgroep te benaderen. Schoenen in de saaiste kleuren – voor alle zekerheid: zwart en bruin. Dit moet en zal anders! Dit is natuurlijk lekker makkelijk gezegd, maar hóe moet het anders? Deze vraag speelde een jaar lang in mijn hoofd, tot het moment dat ik gezellig met vrienden in een echt Italiaans restaurant zat. Pure, eerlijke, maar vooral heerlijke producten, echte service en passie, industrieel ingericht als een echte pizzafabriek. Dit mist onze schoenenwereld! Een ontmoetingsplaats voor schoenliefhebbers, waar authenticiteit en de laatste mode met lef wordt gepresenteerd in een wereld waar de schoen tot leven komt.
Een wereld waar de schoen thuis hoort: De Schoenenfabriek.

De Schoenenfabriek: ook online!

Voor mensen die niet in de omgeving van Groningen, Zwolle of Leeuwarden wonen is er gelukkig een webshop. En de webshop is net zoals de winkel, niet standaard! Je kunt kiezen tussen een klassieke webwinkel en de virtuele webwinkel, waarbij je online De Schoenenfabriek inwandelt. Zo wordt online winkelen wel heel ‘echt’ .

Onze favorieten bij De Schoenenfabriek

De Schoenenfabriek: onze favorieten

1. Chie Mihara Genesis, € 279,95
2. Atelier Dsapato enkellaars, € 289,95
3. Grotesque elegante enkellaars, € 189,95
4. Liebeskind elegante enkellaars, € 129,-
5. Primabase Panther sneaker, € 199,-
6. Gabor enkellaars, € 99,90
7. Pertini veterschoen op hak, € 159,-
8. Rosa Maseda enkellaars, € 199,-
9. LK Bennet pump, € 194,-

Nog wat leuke feitjes:

  • De Schoenenfabriek heet in Leeuwarden ‘It Skuonfabryk’
  • Naast schoenen worden er ook erg mooie tassen verkocht
  • Ben je een koopjesjager? Mis dan de Doorgedraaide Schoenmakersdagen niet! (houd de website van De Schoenenfabriek in de gaten voor data)

Meer weten? Ga naar de website van de Schoenenfabriek >>

Reacties

Willemijn (26) is een levensgenieter, wordt blij van kleine dingen en werkt als freelancer voor diverse opdrachtgevers. Ze is geïnteresseerd in kunst & cultuur, design en eten. Minstens één keer per jaar maakt ze een verre reis en de wenslijst van plekken waar ze geweest wil zijn wordt er niet korter op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *