9x verslavende iPhone-spelletjes

Door  |  0 reacties

Waar is de tijd dat we ons structureel verveelden? Met je iPhone (of andere smartphone) bij de hand is vervelen niet meer nodig. Alleen al vanwege de vele verslavende iPhone-spelletjes.

Ik ga niet het huis uit zonder mijn iPhone, en dat is niet omdat ik per se gebeld moet kunnen worden. Ik wil mijn mail bij de hand hebben, ik wil kunnen Facebook-en en als ik even geen bereik heb in de trein dan dank ik de makers voor de vele verslavende iPhone-spelletjes. Te erg eigenlijk: ik ben het verleerd om niets te doen. Om in de trein te kijken en alleen maar naar buiten te staren. Of om niet te doen op de wc. Zelfs daar open ik social media of spelletjes.

Herkenbaar? Ik maak het nog wat erger voor je: met deze verslavende iPhone-spelletjes, bij mij favoriet, zul je die telefoon nog meer in je hand houden.

9x verslavende iPhone-spelletjes

Alles over deze verslavende iPhone-spelletjes

1. Eerder besproken op Like & Love (it!): Folt. Momenteel blijf ik hangen in level 79. Ga jij me verslaan?

2. Farm Heroes Saga, ik zou er nimmer nooit aan beginnen. Tot mijn moeder mij lief aankeek: “Laura, wil je dit level even uitspelen? Jij bent altijd goed in die spelletjes.” Die middag stond hij ook op mijn telefoon. Oeps.

3. Inmiddels een golden oldie, maar nog steeds goed voor een flinke dosis tijdverdrijf: in Slice it! is het de bedoeling dat je de figuren in even grote stukken doorsnijdt. Een flinke uitdaging!

4. Nog zo’n verslavend iPhone-spelletje met dank aan mijn moeder: Juice Cubes. Een van de zoveel aftreksels van het populaire Farm Heroes Sage, maar wel een erg leuke, van de makers van Angry Birds! Speel zoveel mogelijk fruit, zand of andere voorwerpen weg en plaats je zelf in het volgende level. Kom jij verder dan level 252, waar ik nu al anderhalve week in vastloop?

5. Van de makers van Folt: 2048. In dit meest eenvoudige schuifspelletje ter wereld moet je gelijke cijfers matchen en zo op het getal 2048 eindigen. Hoe je daar op komt? 2 + 2 = 4, 4 + 4 = 8, 8 + 8 = 16, 16 + 16 = 32, 32 + 32 = 64, 64 + 64 = 128, 128 + 128 = 256, 256 + 256 = 612, 612 + 612 = 1024, 1024 + 1024 = 2048. Ben je me kwijt? Gewoon even downloaden & zelf proberen!

6. Een spelletje waarbij je gekleurde stippen met elkaar moet verbinden. Zo’n eenvoudig concept, maar zo verslavend. Maak kennis met Dots!

7. Als klein meisje versloeg ik de hele familie met Boggle. Niemand wilde nog tegen me spelen. Dankzij Ruzzle, voorheen Rumble, kan ik nu weer fijn spelen. Winnen doe ik ook nog steeds vaak. Durf jij de uitdaging aan?

8. Met mijn middelbare school-vriend Luuk bracht ik uren door achter de Photoplay-kast. De beroemde Zoek de verschillen-spelletjes waren favoriet. Photoplay-kasten lijken tegenwoordig uitgestorven te zijn, gelukkig heb ik tegenwoordig Find it!.

9. Last but not least: nog één variant op Farm Heroes Sage, omdat er zoveel leuke zijn. Jelly Splash staat bij mij in de top 3 verslavende iPhone-spelletjes. Speel de jelly’s of de diamanten weg en ga door naar het volgende level.

Ken jij nog meer verslavende iPhone-spelletjes die ik (en onze bezoekers!) niet mag missen? Laat het hieronder weten.

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *