Foodhallen Amsterdam: één grote proeverij

Door  |  0 reacties

Met de komst van de Markthallen in Rotterdam deze maand volgt Nederland de vele foodcourts die je al vindt in de grote wereldsteden. Maar na Rotterdam is het nu ook de beurt aan Amsterdam: binnenkort openen daar de deuren van de Foodhallen Amsterdam.

Als je regelmatig een stedentrip maakt, ben je vast al bekend met het fenomeen foodhallen. Denk bijvoorbeeld aan Mercado la Boqueria, gelegen vlak achter de Ramblas in Barcelona. Deze markt opende al in 1200 (!) als openlucht markt en was in die tijd een van de drukste straten van Barcelona. In 1840 werd het omgetoverd tot de overdekte voedselmarkt die het nu is. Een must see als je in Barcelona bent, helemaal omdat we dit in Nederland niet zo kennen. Of moeten we zeggen kende?

Eerder lieten we al weten dat in oktober de Markthallen in Rotterdam worden geopend. Op een oppervlakte van 1.200 vierkante meter vind je daar een keur aan verse producten. Van kaas en zuivel tot vis en vlees. Van verse groenten tot zelfs een kookschool. Ideaal als je in Zuid-Holland woont. Maar wat als je daar niet in de buurt woont? Dan ligt Amsterdam een stuk centraler en daar worden dit najaar de Foodhallen Amsterdam geopend.

Foodhallen Amsterdam: wat kun je verwachten?

Foodhallen AmsterdamFood, food & food! De hallen, gevestigd aan het Bellamyplein in de Amsterdamse Kinkerbuurt, zijn gevestigd in een voormalige tramremise met een oppervlakte van in totaal 16.000 vierkante meter. In de tramrise komen twee restaurants, een bioscoop, hotel, bibliotheek en… Foodhallen!

In de Foodhallen Amsterdam is ruimte voor zo’n 20-25 ondernemers die in kraampjes van tussen de 10 en 15 vierkante meter graag hun liefde voor voedsel met je delen. Je kunt langs de kraampjes wandelen en proeven van alle gerechten.

Net wat anders dan in Rotterdam, waar je meer heengaat om boodschappen te doen voor een uitgebreid weekendje koken.

Proeven tot je er bij neervalt!

Dat wordt smullen als je een middagje of avondje naar de Foodhallen Amsterdam gaat. Maar waar kun je nu eigenlijk proeven? We lichten een tipje van de sluier:

  • Rundvleesliefhebbers kunnen terecht in de burgerzaak The Butcher, waar alles draait om Aberdeen Angus beef burger
  • Robert Kranenburg en Richard van Oostenbrugge brengen graag hun vissoep Le Big Fish aan de markt
  • Een van onze favorieten: frozen yoghurt van Yogen Früz
  • Kaasliefhebbers zijn aan het goede adres bij Caulils
  • Voor de lekkerste pizza ga je naar Pink Flamingo
  • Sushi-fanaat? Bij Friska kun je terecht voor biologische sushi-rollen

Uiteraard geven we je een seintje zodra de Foodhallen Amsterdam zijn geopend, maar je kunt al het nieuws rondom dit geweldige initiatief ook volgen via de Facebook-pagina van Foodhallen Amsterdam >>

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *