Gun jij jezelf één seconde per dag?

Door  |  1 reactie

Sta jij genoeg stil bij de kleine dingen in het leven? Ongetwijfeld komt het er door de drukte te weinig van. De app 1 Second Everyday helpt je daarbij op een laagdrempelige manier.

De grote geluksmomenten in je leven (afstuderen, je rijbewijs halen, die ene droomreis maken, verliefd worden op je huidige partner, trouwen, kinderen krijgen) zullen ongetwijfeld nog heel vaak een glimlach op je gezicht toveren. Maar denk je wel eens na over de kleine geluksmomenten, die eigenlijk nog veel waardevoller zijn?

Dankbaarheidslijstjes, #100happydays & meer

Er verschijnen steeds meer notitieboekjes, apps voor dankbaarheidslijstjes en projecten die je helpen om alles uit het leven te halen en die je er bewust van maken hoe mooi het leven eigenlijk is. Mijn favoriete project op dit moment is #100happydays. Elke dag een foto van iets dat mij die dag ultiem gelukkig maakte.

Opeens blijkt elke dag wel een ultiem geluksmoment te hebben. Van dat ijsje in het laatste nazomerweekend tot een avondje cabaret. Van knuffelen met je hond na een vermoeiende werkdag tot een fotoshoot aan het strand. Van ontbijt op bed door je lief tot een week een kruis in je agenda. Geluk zit in een klein hoekje!

1 Second Everydag: filmpjes vol geluksmomenten

Omdat je van geluk niet teveel kunt hebben, moedigen we bij Like & Love (it!) elk initiatief op dit gebied aan. Zo ook de app van Cesar Kuriyama, 1 Second Everyday. Gedurende een lange tijd filmde hij elke dag één seconde uit zijn leven. Hij maakte hier een mooie video van en kwam door de positieve reacties op het idee om een app te maken die dit voor je uit handen neemt. Immers; hoe meer mensen genieten van geluksgevoelens, hoe mooier de wereld.

1 Second Everyday is inmiddels op de markt en in onderstaand filmpje kun je zien hoe het werkt. Het vraagt maar 1 seconden van je dag – en er zitten er maar liefs 86.400 in een dag! – en brengt je uiteindelijk een waardevol moment. Of je nu elke dag een willekeurig moment neemt, je kind filmt of je hond de hoofdrol laat spelen in je leven; de keuze is aan jou!

Download de iOS-app in de iTunes Store >>
Download de Android-app in Google Play >>

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

1 reactie

  1. Kim

    24 september 2014 at 17:14

    Inderdaad een super toffe app! Ik wil dit vanaf mijn 21e gaan doen. Hopelijk is mijn mobiel dan terug, want die is nu weg voor reparatie.. kan zo’n 4/5 week duren 🙁

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *