Jouw bucket list in een fles

Door  |  0 reacties

Tien jaar geleden kende nog niemand de term bucket list. Nadat de film The Bucket List uitkwam, lijkt het echter een hype te zijn geworden om al jouw levensdoelen te verzamelen. Voornamelijk via blogs en apps. Dat kan leuker en persoonlijker!

Wat is een bucket list?

Een bucket list – vrij vertaald emmerlijst – is een lijst met dingen die je nog gedaan wil hebben voor je doodgaat. Met name terminaal zieke mensen stellen deze lijst op. Toch is het verstandig dit al te doen voor je ziek wordt, zo help je jezelf bij het realiseren van je belangrijkste levensdoelen. Wat voor doelen dit kunnen zijn? Van heel groot (een succesvol eigen bedrijf hebben) tot klein (de zonsondergang in Cambodja zien). Er zijn geen richtlijnen voor, het is geheel aan jou!

De populariteit van de bucket list

In 2007 verscheen de film The Bucket List met Jack Nicholson & Morgan Freeman. In deze film stellen twee kamergenoten op de kankerafdeling, een opvliegende miljardair en een intelligente automonteur, een lijst van dingen op die ze nog willen doen voor ze dood gaan. Ze trekken, zo lang het nog kan, de wijde wereld in en beleven de mooiste avonturen. Van een vrije val met een parachute tot racen met Shelby Mustang.

Hoewel het allemaal niet zo spannend & meeslepend hoeft te zijn, wie weet wil je gewoon een high tea met al je beste vriendinnen, heeft deze film er wel voor gezorgd dat het fenomeen bucket list bekend werd. En dat we ons er van bewust moeten zijn dat we dingen moeten doen zolang het nog kan. Voor je weet is het voorbij.

Jouw bucket list in kleine briefjes

Bucket list flesInmiddels kun je tientallen apps en websites vinden waar je jouw bucket list kunt bijhouden. We schreven al eerder over een van onze favoriete apps, Bucketlistly.

Maar nog leuker is misschien wel de bucket list fles van Coeurblonde. Deze fles is volgens de dames die dit verzonnen een handige én leuke manier om alles wat je op lange en/of korte termijn écht wilt doen, zien, proeven of ervaren op één plek te verzamelen.

Hoe het werkt? Schrijf alle dingen die je op jouw bucket list wilt zetten op een klein briefje, rol ze op en stop ze in de fles, die voor € 14,95 van jou is.

Ook leuk!

  • Draai het om: stop in deze fles briefjes met alle dingen die je al van je bucket list hebt afgestreept
  • Doe de fles aan iemand cadeau en vul deze vast met briefjes wat je samen met de ontvanger wilt gaan doen

Zie jij zo’n bucket list fles wil zetten? Bestel hem nu >>

P.S. Inspiratie op doen voor jouw bucket list? Bekijk mijn Pinterest-board.

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *