Bag & Buy: eerste verpakkingsvrije winkel in Nederland?

Door  |  2 reacties

We schreven eerder al over Original Unverpackt, een verpakkingsvrije supermarkt in Berlijn die onlangs is geopend, en Nederland kan natuurlijk niet achter blijven. Wil jij bijdragen aan het realiseren van een verpakkingsvrije winkel in Nederland? Dit is je kans!

Initiatiefnemer Wim van Dijk, een ervaren ondernemer in zelftap en zelfschep systemen wil ook in Nederland een verpakkingsvrije winkel openen. De winkel is er nog niet. Wanneer deze er wel zal zijn, en of deze überhaupt komt, zal afhangen van het resultaat van de crowdfunding campagne die per 1 oktober is gestart op Doorgaan.nl. Doel van de campagne is 75.000. Dit geld is o.a. nodig voor investeringen in dispensers, bakken, stellingen, inrichting, voorraad, verlichting, koeling, machines, de opslagruimte en marketing,

Verpakkingsvrije winkel: dat kopen wat je nodig hebt

Waarom gebruiken we toch nog steeds zo veel verpakkingsmaterialen? Omdat de producenten bepalen welke samenstelling en portiegrootte onze producten meekrijgen. Dat is echt niet meer van deze tijd. Wandaar de winkel in een nieuw jasje: de Bag & Buy formule! Een aanvulling op de supermarkt.

Steeds meer mensen willen bijdragen aan een duurzame samenleving – Van Dijk

Bag & Buy richt zich dan ook op de bewuste consument. Van Dijk doelt dan niet op alleen minder afval, maar wil het ook mogelijk maken om ‘te nemen wat je nodig hebt’, niet meer. Dat is niet alleen handig voor een alleenstaande, maar ook voor een groot gezin.

Het gezinnetje van twee ouders met twee kinderen waar alles op is aangepast, is niet meer van deze tijd.

Niet alleen no-wasters kunnen hun hart ophalen in de winkel, ook mensen met speciale diëten en/of allergieën. Een gedeelte van het assortiment zal biologisch zijn.

Bag & Buy: waar?

De winkel zal open gaan in de stad die de meeste financiële steun geeft. Vele mensen hebben al enthousiast gereageerd via Facebook en ondernemen actie om de winkel in hun stad te krijgen. Wil jij Bag & Buy in jouw stad? Deel dan de pagina op Doorgaan.nl en probeer een actie op te zetten om zoveel mogelijk mensen een bijdrage te laten doen.

Meer over de verpakkingsvrije winkel? Ga naar de website van Bag & Buy >>

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=iG4cy5K9rE8&w=660&h=371]

 

 

Reacties

Willemijn (26) is een levensgenieter, wordt blij van kleine dingen en werkt als freelancer voor diverse opdrachtgevers. Ze is geïnteresseerd in kunst & cultuur, design en eten. Minstens één keer per jaar maakt ze een verre reis en de wenslijst van plekken waar ze geweest wil zijn wordt er niet korter op.

2 reacties

  1. bianca

    1 oktober 2014 at 10:47

    Ziet er wel leuk uit vind ik!

  2. Nicky

    1 oktober 2014 at 19:11

    Ziet er gezelliger uit dan de lokale buurtsuper. Ik zeg doorgaan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *