Mijn kookschrift: onmisbaar handboek in de keuken

Door  |  0 reacties

Nee, dit is niet het zoveelste kookboek vol superfood, keukentips of iets anders ‘origineels’. Mijn kookschrift is het enige boek dat je echt áltijd nodig hebt in de keuken. Eentje waarvan je je afvraagt hoe je ooit zonder kon.

Wat is Mijn kookschrift precies?

Hoewel je door de titel verwacht een schrift in handen te hebben, is Mijn kookschrift toch echt een boek. Inclusief harde kaft, die wel tegen een stootje kan in mijn – uiteraard smetteloze – keuken… Een stevig boek dus, dat volgens de cover bomvol tips, trucs en basisrecepten staat, en ook nog veel ruimte heeft voor je eigen aantekeningen. Neem hier alvast een voorproefje.

Doei, uitgescheurde Allerhande-recepten!Mijn Kookschrift

En van die cover is geen woord gelogen. In Mijn kookschrift vind je inderdaad lekker veel lege bladzijdes waar je (op alfabetische volgorde – handig!) jouw niet te vergeten recepten kunt opschrijven. Waar ik eerder een uitpuilende, onoverzichtelijke multomap voor gebruikte, pak ik nu het handzame Kookschrift erbij.

De tips en trucs in Mijn kookschrift

En dan de tips en trucs: auteur Gertrude van der Linden heeft aan werkelijk alles gedacht. Van ‘welke groenten horen bij welk seizoen?’ tot ‘welke rijst gebruik je voor welk gerecht?’. Ze behandelt handige keukenhulpjes, wijnsoorten en keukentermen (wat is flamberen of clarifiëren ook alweer?). Je leert welke soorten messen er zijn, allerlei snijtechnieken komen aan bod en natuurlijk vind je uitgebreide (bak)omrekentabellen in Mijn kookschrift.

De basisrecepten en prachtige vormgeving

Er staan ook flink wat basisrecepten in Mijn kookschrift. Van aardappelpuree en kruidenboter tot taartbodem of een saladedressing: je vindt het allemaal in dit handzame boekje. Tel hier wat poëzie,  eet-films, tafeldek-tips, leuke illustraties en de prachtige vormgeving van Leegbord bij op, en je hebt er een maatje voor het leven bij in je keuken.

Titel: Mijn Kookschrift
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Prijs: € 14,95

Bekijk Mijn kookschrift op bol.com

Reacties

Kristel (29 jaar) reist, festivalt, leest, danst, kijkt films, kookt en schrijft. Ze kan niet kiezen tussen print en online of tussen schrijven en vormgeven en doet daarom van alles wat. Het allerliefst reist ze de hele wereld over.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *