In mijn bloed

Door  |  1 reactie

Milou van der Will werd met haar eerste boek Rood Licht genomineerd door Crimezone voor ‘beste thriller van het jaar’. Ook haar tweede thriller Breekijzer werd goed ontvangen door lezers. Met In mijn bloed is ze er wederom in geslaagd een sterke thriller neer te zetten.

Waar gaat In mijn bloed over?

In mijn bloed, Milou van der WillBenthe Berg is een gepassioneerde journaliste, woonachtig in Ringerdam, een klein dorpje onder de rook van Amsterdam. Op een dag wordt de redactie waar ze werkt opgeschrikt door het nieuws dat er een pedofiel, Rick V., is opgepakt in Ringerdam.

Zoals gewoonlijk duikt Benthe vol op de zaak. Na een aantal dagen krijgt ze verschrikkelijk nieuws: op de laptop van Rick V. zijn ook naaktfoto’s aangetroffen van haar 5-jarige dochtertje Céline.

Ze duikt vol op de zaak en wil met de ouders van de andere misbruikte kinderen alles op alles zetten om Rick V. achter de tralies te krijgen. Vreemd genoeg stuit ze daarbij op veel weerstand, de ouders zijn niet erg bereidwillig en in Ringerdam zelf lijkt men steeds meer overtuigd van de onschuld van Rick.

Als Benthe tijdens een rechtszaak Rick V. in de ogen kijkt en enkel een soort triomf ziet, knapt er wat in Benthe en besluit ze het recht in eigen hand te nemen…

In één adem uit

Weer zo’n boek in de categorie ‘in één adem uitgelezen’. Direct al bij het begin van het boek word je meegezogen in het verhaal. Benthe is een journaliste die nergens bang voor is en alles doet voor een goed verhaal, wat dus al snel leidt tot enkele gevaarlijke situaties.

Met het onderwerp pedofilie heeft ze een actueel thema te pakken en het is Milou gelukt zeer goed te omschrijven wat voor impact het heeft op het moment dat je te horen krijgt, dat je kind het slachtoffer is geworden. Naast deze verhaallijn is er sprake van nog een aantal verhaallijnen, allen zeer goed uitgewerkt en leidend tot een onverwacht plot.

Bestel In mijn bloed op Bol.com >>
(ook verkrijgbaar als e-book)

Voor deze review stelde de uitgever van het boek een exemplaar beschikbaar.

Reacties

Annemarie (30), heeft net een drastische carrièreswitch gemaakt, van arts naar wedding- en eventplanner. Ze houdt erg van lezen, reizen, haar vriend (niet perse in die volgorde) en is vastbesloten om van het leven een feestje te maken.

1 reactie

  1. Bianca

    14 oktober 2014 at 14:15

    Wat een verhaal! Ben erg benieuwd naar t boek! Hij staat in ieder geval op mn lijstje 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *