Avondje griezelen! 9x de beste Halloween films

Door  |  0 reacties

Vrijdag 31 oktober is het Halloween, dé tijd om te griezelen. En al vieren we het in Nederland niet echt, wat let je om een marathon vol griezelfilms te kijken? We zetten de beste Halloween films voor je op een rij.

Geen trick ’n treat, geen pompoenen voor de deur, geen verklede kinderen aan de deur… Stiekem vinden we het op de redactie van Like & Love (it!) heel jammer dat Halloween in Nederland niet echt gevierd wordt. En dus halen we op onze manier Halloween in huis: we bakken Halloween-koekjes, maken pompoen-recepten en brengen een avondje door met de beste griezel & Halloween films. Onderstaande films staan er bij ons op het programma. Griezel je mee?

9x Halloween films

Alles over deze Halloween films

1. Michael heeft last van morbide driften, zijn klasgenoten lachen hem uit en dus besluit hij uit wanhoop op 31 oktober, de avond van Halloween, zichzelf te verkleden en de helft van zijn familie met een keukenmes te vermoorden. In Halloween zie je wat er gebeurt als hij 17 jaar later, en inmiddels 27 jaar, ontsnapt uit de psychiatrische instelling.

2. Een heerlijk avondje griezelen lukt zonder twijfel met de familiefilm The Nightmare Before Christmas, waarin je de onberekenbare Pompoenkoning, Jack Skellington en lappenpop Sally volgt.

3. De meest bekende geest-thriller: Poltergeist. Na het eerste deel zouden er nog veel films volgen, films waarin gezinnen het slachtoffer worden van nare klopgeesten. Geregisseerd door Steven Spielberg.

4. In de categorie good oldies is Night of the Living Dead (in 1968 kwam de eerste versie uit) onze favoriet. In deze horror probeert een groep jongeren zich te verstoppen in een oude boerderij. Ze worden op de hielen gezeten door bloeddorstige zombies.

5. Als tienermeisje zat ik met geknepen billen in de bioscoop, op het randje van mijn stoel. In The Blair Witch Project volg je drie filmstudenten die verdwijnen na een uitstapje in de bossen van Maryland om een documentaire te maken over de lokale Blair Witch legende. Het enige wat er nog van hen is, zijn voetstappen.

6. Over verkleedfeestjes gesproken: Scream. Het stadje Santa Rosa valt ten prooi aan de nukken van een psychopathische seriemoordenaar, die gebruikt maakt van allerlei bloederige trucs uit horrorfilms. Het eerste deel was zo’n succes dat er nog vier zouden volgen. Inclusief de nodige parodieën.

7. Een film met de titel Trick ‘r Treat mag natuurlijk niet ontbreken op dit lijstje Halloween films. In deze horrorfilm volg je vier verhaallijnen op Halloween-avond. Zo volg je o.a. een schooldirecteur die bijklust als seriemoordenaar.

8. Fan van films vol geesten? Bekijk naast de Poltergeist dan ook The Exorcist. Een jong meisje wordt bezeten door een onbekende entiteit, haar moeder zoekt hulp bij twee priesters om haar dochter te redden.

9. Last but not least: Evil Dead. Vijf studenten gaan naar een afgelegen vakantiehuisje in het bos en laten ongewild een monsterachtig kwaad los dat op hun totale vernietiging uit is.

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *