Ik wist het

Door  |  5 reacties

Op zoek naar een boek voor een regenachtig herfstweekend (ja, het is echt gedaan met nazomeren) of een eenzame avond? Het boek Ik wist het, het nieuwste boek van Chantal van Gastel, is een must have als je houdt van chicklits.

Menig Nederlands (chicklit)schrijfster is jaloers op het cv van Chantal van Gastel. Haar eerdere boeken (vijf chicklits en een verhalenbundel) werden stuk voor stuk goed ontvangen door haar lezers en in totaal gingen er meer dan een kwart miljoen (!) exemplaren over de toonbank. Niet genoeg vond Chantal kennelijk, want er is wéér een nieuw boek: Ik wist het.

Waar ‘Ik wist het’ over gaat

Ik wist het, Chantal van GastelIk wist het is een verhaal over liefde, vriendschap en geloven in jezelf, met in de hoofdrol Mia Robbins. Mia is niet het type dat de gebaande paden bewandelt. Puur op intuïtie zegt ze haar baan in de marketing op om haar eigen bloemenwinkel te beginnen. Niet in het drukke nieuwe deel van het centrum, maar op het idyllische stationsplein dat al in haar jeugd haar hart gestolen heeft.

Mia zet alles op alles om een succes van haar winkel te maken. Maar de magie van de bloemen brengt haar meer dan ze had verwacht. Ze ontmoet Feo. Letterlijk haar droomman, of eigenlijk de man uit haar visioenen. Want omdat het leven als onderneemster nog niet zwaar genoeg is, krijgt Mia op de hoop toe voorspellende visioenen. Mysterieuze boodschappen over de mensen om haar heen. Niet alleen over Feo, maar ook klanten: ze blijft bijzondere verhalen aantrekken.

En daarmee trekt ze ook Alex aan, een verslaggever die ook wel De Haai wordt genoemd. Hij is altijd op zoek naar een bijzonder verhaal en ontdekt het verhaal achter Mia. Al snel speelt hij, net als Feo, een belangrijke rol in haar leven. Maar Feo was toch haar droomman…?

Wat wij vinden

Begin niet aan dit boek vlak voor het slapen gaan, het gaat ten koste van je nachtrust, want het liefst lees je dit boek – dat net zo makkelijk weg leest als de andere boeken van Chantal, of misschien nog wel makkelijker – in één keer uit.

Vanaf pagina één wint Mia je sympathie in Ik wist het. Haar bloemenwinkel moet slagen, al is het alleen al om die vervelende vriendinnen mee om hun oren te slaan. En hoewel je stiekem al weet hoe het verhaal zal eindigen – en dat deed het ook, met de man waar wij de meeste sympathie voor hadden – wil je weten hoe ze de weg hier naar toe bewandeld. Simpelweg omdat je weet dat het je heel wat grinnik-momentjes zal opleveren. Mia is innemend, grappig en weet ook jou om haar vinger te binden.

Win, win, win!

Helaas, deze winactie is reeds verlopen. De winnaars zijn al bekend gemaakt. Ga naar onze win-pagina voor andere leuke acties.

Titel: Ik wist het
Uitgever: The House of Books
Prijs: € 19,95

Bekijk Ik wist het op bol.com
(ook als e-book verkrijgbaar)

Voor deze review stelde de uitgever van het boek een exemplaar beschikbaar.

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

5 reacties

 1. Aukje

  20 oktober 2014 at 13:00

  Heerlijk op de bank met een boek, klinkt als een perfecte avond. Bij voorkeur wel een goed boek. Als ik het zo lees moet dat met dit boek wel goed zitten, dus ik doe graag mee!

 2. Mieke Schepens

  21 oktober 2014 at 16:43

  Ik ben dol op lezen!

 3. Baseballlover

  9 november 2014 at 13:35

  Heel graag maak ik kans! Lijkt mij een prachtig boek!

  • Baseballlover

   19 november 2014 at 13:58

   Ik heb getweet!

 4. Leonie

  19 november 2014 at 14:55

  Ha, in de herkansing dan maar en nu maar hopen dat mijn reactie wel aan komt 😉 Het lijkt me erg leuk om dit boek te winnen. Ik zie Chantal van Gastel regelmatig hier en daar voorbij schieten en er staan veel positieve berichtjes online. Tijd om zelf mijn mening te kunnen vormen, lijkt me zo! Daarnaast spreekt het boek me ook erg aan, want het ‘je werk opzeggen en je hart achterna gaan’ is wel een onzettend cliché, maar lijkt me een fantastische stap. En hey, misschien zorgt haar boek er wel weer voor dat ik die liefde voor de goedgeschreven chicklit weer terugvindt? Mocht het dan alles nou niet doen, dan kan ik er nog altijd een mooie recensie voor mijn nieuwe boogrubriek over schrijven. Hoe meer variatie, hoe beter. Lijkt me duidelijk toch, waarom ik ‘m graag wil winnen? 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *