Gruwelijk griezelige & toffe Halloween-feesten en -evenementen

Door  |  0 reacties

We zeggen dan wel heel hard dat er in Nederland niet aan Halloween wordt gedaan, maar als je even goed om je heen kijkt zijn er nog best wat Halloween-feesten en -evenementen in Amsterdam de komende week. We zetten onze vier favorieten voor je op een rij.

Fox Amsterdam Halloween Parade

Een parade met duizenden freaks verkleed als vampiers, heksen, enge clowns, supermannen, zombies, monsters, demonen, onheilpredikers, bloedende bruiden, creepy dokters en mummies door de binnenstad van onze hoofdstad. Niet alleen leuk om aan mee te doen, maar ook leuk om als toeschouwer aan de kant te staan. De parade begint op het Damplein, vanwaar het via o.a. de Rozengracht en de Marnixstraat naar de Westergasfabriek gaat. Daar wordt de parade afgesloten met een knalfeest, wat misschien wel een van de leukste Halloween-feesten is van Nederland.

  • Wie, wat, waar? De parade start op zaterdag 1 november om 20.30 uur. Deelname aan de parade is gratis voor het feest heb je een ticket nodig.
  • Meer informatie? Kijk op de website van Fox Amsterdam Halloween Parade.

Boom Chicago Freak Circus Spookhuis

Waar Boom Chicago (Amsterdam) normaal onderdak biedt aan cabaretiers, is dat de komende dagen even wat anders. Je kunt er nu tijdelijke terecht voor een interactieve ervaring waarbij je 25 minuten lang met een kloppend hart en kippenvel zult doorbrengen. Dertig acteurs, kunstenaars en technici hebben voor een een geweldige freaky show gezorgd. Na afloop staat er een shotje Jägermeister voor je klaar. Om van de schrik te bekomen!

  • Wie, wat, waar? Je kunt nog terecht op 24, 25 en 31 oktober. Ook 1 november is het nog mogelijk te griezelen in Boom Chicago. Je vindt het theater aan Rozengracht 117 in Amsterdam. Kosten? € 16,- per kaartje.
  • Meer informatie? Kijk op de website van Freak Circus.

Run2Day Halloween Run

Hardlopers opgelet! Tijdens de Run2Day Halloween Run krijg je de kans om uitgedost in een eng kostuum door de binnenstad van Amsterdam te rennen (onder begeleiding van een DJ op een bakfiets, hoe verzin je het?) en mensen de stuipen op het lijft te jagen. Ga je als skelet, zombie of liever als mummie?

Wees overigens niet bang dat je erg vergevorderd moet zijn, als je 5 km kan lopen dan red je deze run makkelijk, ook al is de totale afstand 7 tot 8 kilometer. Gelukkig heb je tussendoor een aantal stops.

  • Wie, wat, waar? De Run2Day Halloween Run vindt plaats op 25 oktober. Je bent vanaf 20.30 uur welkom om je te laten voorzien van een ‘awesome skull face painting’. Inschrijving is gratis.
  • Meer informatie & inschrijven? Ga naar de website van Run2Day.

Mercator Markt Happy Halloween

Wel eens op de Mercator Markt geweest? Dit is misschien wel een van de leukste markten van Amsterdam. En speciaal voor Halloween komen ze met de Happy Halloween-editie. Zoals je van ze gewend bent, vind je hier een (gruwelijk) goed aanbod verdeeld over tal van kraampjes. Speciaal voor Halloween zijn er nog extra kraampjes aan toegevoegd en de bestaande kraampjes hebben hun assortiment uitgebreid. Zodat je er tijdens deze editie bijvoorbeeld bloedrode zelfgemaakte jam kunt kopen. Of armen vol pompoenen.

Kinderen in het bijzonder opgelet! Als je verkleed komt, ligt er een Halloween-traktatie voor je klaar. En je kunt je laten omtoveren tot heks, spook of monster door de aanwezige grimeurs. Ook kun je je eigen Halloween-versiering knutselen tijdens een workshop.

  • Wie, wat, waar? De speciale Happy Halloween-editie vindt plaats op zaterdag 25 oktober van 10.00 tot 17.00 uur. Je vindt de Mercator Markt aan de Jan Evertsenstraat in Amsterdam. Toegang is gratis.
  • Meer informatie? Kijk op de Facebook-pagina van de Mercator Markt.

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *