De zomer aan het meer

Door  |  1 reactie

Erica James is een Engelse schrijfster met al vele romantische chicklits op haar naam. Haar nieuwe boek, De zomer aan het meer, is een zomerse chicklit die zich grotendeels afspeelt rond het idyllische Comomeer.

Waar gaat De zomer aan het meer over?

Zomer aan het meer, Erica JamesFloriana is een jonge vrouw die als gids in Oxford werkt. Op een dag loopt ze na het werk naar huis, volledig met haar gedachten bij de bruiloftsuitnodiging van haar voormalige beste vriend die ze die ochtend bij de post kreeg. Een paar seconden later hoort ze iemand in de verte tegen haar roepen, helemaal verdwaasd probeert ze haar ogen open te doen, maar het wazige gevoel blijft. Ze blijkt aangereden te zijn en de ambulance is onderweg.

In het ziekenhuis krijgt ze bezoek van Esmé en Adam, een oudere dame en een jonge projectontwikkelaar. Zij hebben het ongeluk zien gebeuren en zijn bezorgd over hoe Floriana eraan toe was. Al gauw spreken de drie elkaar vaker en gaandeweg ontstaat er een hechte vriendschap. Esmé, een gepensioneerde bibliothecaresse, leidde tot voor kort een behoorlijk geïsoleerd leven en geniet van de twee jonge mensen in haar leven.

Floriana is geïntrigeerd door de levensechte schilderijen in het huis van Esmé en probeert te weten te komen wie de mensen op de portretten zijn. Esmé vertelt steeds meer over haar verleden aan Adam & Floriana; ze blijkt vroeger met haar vader lange tijd door Italië gereisd te hebben en heeft daar haar grote liefde ontmoet.

Floriana is ondertussen verschrikkelijk aan het dubben of ze naar de bruiloft van Seb, toevallig ook in Italië, zal gaan. Na wat bemoedigende woorden van Esmé besluit Floriana uiteindelijk om wel naar Italië af te reizen, maar dan wel mét Esmé en Adam. Zal Esmé na 60 jaar herenigd worden met haar grote liefde en is er echt alleen maar vriendschap tussen Floriana & Adam?

Wat wij vonden van De zomer aan het meer

Het verhaal komt snel op gang, de drie hoofdpersonen ontmoeten elkaar op een wel heel ongebruikelijke manier, namelijk na het ongeluk van Floriana. Eigenlijk is dan al duidelijk voor wie deze chicklit een happy end gaat hebben, maar ach, dat maakt het verhaal er niet minder interessant om. Vooral de verhaallijn van Esmé is origineel en leuk om te lezen. Veel wordt verteld in flashbacks, waarbij je echt even het gevoel hebt in het verleden te zijn.

Wat soms een beetje stoorde, was het oubollige taalgebruik. Voor een 80-jarige dame heel gewoon, maar Floriana en Adam worden af en toe afgeschilderd als wel heel keurige jonge mensen. Verder beschrijft Erica James de locaties in het boek, Oxford en het Comomeer, erg gedetailleerd en dit komt het verhaal wel ten goede; ik kreeg direct zin om een vakantie naar Italië te boeken.

Kortom: een lekkere weglezer om weer in zomerse sferen te komen tijdens een gure herfst!

Titel: De zomer aan het meer
Uitgever: De Fontein Romans & Spanning
Prijs:
€ 14,99

Bekijk De zomer aan het meer op bol.com
(ook als e-book verkrijgbaar)

Voor deze review stelde de uitgever van het boek een exemplaar beschikbaar.

Reacties

Annemarie (30), heeft net een drastische carrièreswitch gemaakt, van arts naar wedding- en eventplanner. Ze houdt erg van lezen, reizen, haar vriend (niet perse in die volgorde) en is vastbesloten om van het leven een feestje te maken.

1 reactie

  1. Marieke

    25 oktober 2014 at 15:04

    Klinkt als een erg leuk boek (:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *