Pasta-bijbel van Antonio Carluccio: onweerstaanbare recepten uit Italië

Door  |  1 reactie

Zeventig jaar ervaring met eten & koken van pasta is verweven in een grote pasta-bijbel van Antonio Carluccio. Een must have voor liefhebbers van Italiaans eten.

Over Antonio Carluccio

Nog nooit van Antonio Carluccio (1937) gehoord? Dan praten we je even bij. Antonio – die inmiddels meer dan zeven decennia lang pasta eet & kookt – wordt gezien als dé ambassadeur van de Italiaanse keuken. Zijn liefde werd letterlijk met de paplepel ingegoten door zijn moeder.

In 1975 verhuisde hij naar Londen, waar hij aan Neal Street het inmiddels befaamde Carluccio’s Caffe’s. Zijn succes zorgde ervoor dat hij in 1998 door de Italiaanse regering werd vernoemd tot Commendatore vanwege zijn kennis, enthousiasme en levenslange bijdrage aan de Italiaanse voedselindustrie. In 2007 werd hij ook nog eens geridderd in de Order of the British Empire.

Zijn bekendheid onder consumenten dankt hij met name aan zijn veertien bestsellers en talloze televisieseries. En nu is hij weer volop in beeld door het boek Pasta.

Pasta: wat kun je verwachten?

Pasta, Antonio CurlaccioHoewel Antonio Carluccio schrijft over de hele Italiaanse keuken, heeft hij een enorme voorliefde voor pasta. Zijn enthousiasme en enorme kennis deelt hij in dit boek vol nieuwe pasta-recepten.

De beginnende pasta-koker leidt hij eerst langs de verschillende pastasoorten, om vervolgens uit de doeken te doen hoe je de goede saus met de juiste pastavormen combineert. Uiteraard mag een hoofdstuk over zelf verse pasta maken ook niet ontbreken.

Maar uiteindelijk zal het je om de recepten gaan! Recepten voor soepen, hoofdgerechten, salades en zelfs desserts. Van traditionele verse tagliatelle met ragu alla bolognese tot moderne gerechten als sedani met wodka en gerookte zalm.

Onze favorieten recepten uit Pasta?

Hoe kun je kiezen uit zoveel lekkere recepten, vol smaak en zo puur? Onmogelijk! Op basis van willekeur, bijna ieneminemutte, geven we je een kleine blik in de recepten. Zodat je weet wat je kunt verwachten als je dit boek koopt (doen!).

 • Oortjespasta met broccoli & mosselen
 • Engelenhaar met truffelsaus
 • Klassieke spaghetti met knoflook, olie & chilipeper
 • Vlinderpasta met spinkrab & kleine garnalen
 • Grote groene ravioli gevuld met burrato
 • Boekweitnoedels met kaas, courgette & aardappel uit de oven
 • Chocoladenoedels (goddelijk dessert!)
 • Napolitaanse ricotta-pastataart

Titel: Pasta
Uitgever: Fontaine Uitgevers
Prijs: € 24,95

Bekijk de pasta-bijbel op bol.com

Voor deze review stelde de uitgever van het boek een exemplaar beschikbaar.

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

1 reactie

 1. Bianca

  26 oktober 2014 at 11:13

  Ziet er goed uit!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *