Viva Arabia! 160 mediterrane recepten

Door  |  0 reacties

Klaar met groente, vlees & aardappelen? Het boek Viva Arabia! staat vol inspiratie; 160 mediterrane recepten van Nadia Zerouali & Merijn Tol.

Zeven jaar lang verzamelden Nadiaen Merijn mediterrane recepten voor het weekblad VIVA. Alle recepten hadden een paar belangrijke criteria: makkelijk, gezond & snel. De recepten bedachten ze terwijl ze in de studio stonden om te fotograferen, vaak ingegeven door de ingrediënten die ze vlak daarvoor op de markt aantroffen. Hun recepten werden zo goed ontvangen dat het tijd was om ze te bundelen, in een uniek kookboek.

Wat kun je verwachten van Viva Arabia?

Viva Arabia! 160 mediterrane receptenMaar liefst 160 mediterrane recepten. Ingedeeld in overzichtelijke categorieën: groenten, sauzen & marinades, pasta, pizza & brood, granen, rijst, couscous & peulvruchten, kaas & zuivel, soepen, kip, lams-, rund- & geitenvlees, vis, zoet en drankjes.

De eenvoud siert de recepten. Een duidelijk beeld, ingrediëntenlijst en gelukkig geen ellenlange receptuur, waardoor de muren als beginnend keukenprinses direct op je af komt. Alle recepten lezen alsof een kind de was kan doen. Ideaal!

Onze favoriete mediterrane recepten

Boodschappen doe Merijn en Nadia het liefst bij de Marokkaanse groenteboer, Turkse winkels, boerenmarkten en lokale ondernemers. Deze producten zijn puur & vol van smaak. Lekker! Hoe lekker? We hopen je door ons favorieten lijstje te overtuigen om dit boek aan te schaffen en zelf te ervaren hoe lekker mediterraans eten (met de juiste ingrediënten) kan zijn!

  • Wortelsalade met sinaasappeldressing & kruiden
  • Gemarineerde courgette met gegrild fetabrood
  • Bietjesfriet
  • Rauwe pompoensalade
  • Penne met asperges, hazelnoot & knoflook
  • Speltrisotto met gegrilde paddenstoelen
  • Courgettesoep met komijn
  • Slow cooked lamsbout
  • Sardientjes met ei en tomaat

Titel: Viva Arabia!
Uitgever: Kosmos Uitgevers
Prijs: € 25,-

Bekijk op bol.com

Voor deze review stelde de uitgever van het boek een exemplaar beschikbaar.

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *