The Book With No Pictures

Door  |  0 reacties

Een boek zonder plaatjes, waar kinderen (en volwassenen!) toch keihard om moeten lachen, kan dat? De Amerikaanse B.J. Novak krijgt het met The Book With No Pictures voor elkaar. Sterker nog: het is één van de leukste boeken ooit!

De kans is groot dat je onderstaand filmpje afgelopen maand ergens voorbij hebt zien komen. Een rustige man leest een grote groep Amerikaanse schoolkinderen voor. Vol verwachting zitten ze klaar als B.J. Novak de eerste woorden uitspreekt: “This is a book with no pictures…” Een boek zonder plaatjes dus.

Wie denkt dat de kinderen nu allemaal afhaken, heeft het mis. De man leest verder, en de kinderen komen niet meer bij van het lachen. Zo grappig! Hoe krijgt B.J. Novak het voor elkaar?

Acteur, cabaretier én schrijver B.J. Novak

De man achter dit geniale boek, en de voorlezer in het filmpje, is B.J. Novak. Hij is acteur (misschien zag je hem zingen in Saving Mr. Banks?), maar hij is vooral het briljante brein achter de succesvolle serie The Office US, waarin hij zelf ook speelt. Hij treedt veel op als stand-upcomedian en nu heeft hij dus een prentenboek zonder plaatjes geschreven. Het kan niet anders dan dat dit een enorme bestseller wordt!

The Book With No Pictures

Hoe een boek zonder plaatjes zó leuk zijn is eigenlijk heel simpel. Denk als een kind. Zo staat The Book With No Pictures bomvol (in onze ogen) gekke woorden zoals ‘Bloorrrrrk’ of ‘Bluuurrfffff’. En de regel is: álles moet worden voorgelezen. Dus ook ‘Ik ben een aap’ en ‘Mijn hoofd lijkt op een bosbessenpizza’. Op zich al hilarisch! Maar het allerslimst aan dit boek: het beschrijft ook de gedachtegang van volwassen, zoals ‘Wacht ‘ns, ik ben helemaal geen aap…’ en ‘Ik wil dit helemaal niet voorlezen, moet het écht?’

Wij kunnen niet wachten tot de Nederlandse variant van The Book With No Pictures uitkomt. En tot die tijd vermaken we ons door het schattige filmpje nog een paar keer te kijken of de grappige site van B.J. Novak te bezoeken. Wij zijn fan! Uiteraard kun je tot die tijd wel de Engelse variant bestellen en deze zelf vertalen voor je kind(eren).

Titel: The Book With No Pictures
Uitgever: Penguin Putnam Inc
Prijs: € 13,99

Bekijk The book with no pictures op bol.com

Reacties

Kristel (29 jaar) reist, festivalt, leest, danst, kijkt films, kookt en schrijft. Ze kan niet kiezen tussen print en online of tussen schrijven en vormgeven en doet daarom van alles wat. Het allerliefst reist ze de hele wereld over.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *