De au pair

Door  |  0 reacties

Wat als de liefde van je leven niet het geluk brengt waar je op hoopte..? In De au pair trekt Caroline in bij haar nieuwe liefde Arthur, maar al snelle voelt ze zich hier niet meer thuis. Wat heeft zich hier voor haar komst afgespeeld?

Waar De au pair over gaat?

De au-pair, Maartje FleurCaroline laat haar studentikoze bestaan achter zich en gaat samenwonen met Arthur en zijn dochter Lois, in hun kapitale villa aan de rand van het bos. Nu heeft ze de man van haar dromen, een mooi atelier en geen geldzorgen.

Toch voelt Caroline zich er niet thuis.Arthurs huishoudster gedraagt zich als een moeder over Lois en Lois schijnt haar sowieso niet zo te zitten. En Arthur? Die zit wel erg vaak in het buitenland. Gelukkig heeft ze nog haar schilder-cursisten die een lichtpuntje zijn in haar leven.

Maar dan wordt het levenloze lichaam van een vroegere au pair gevonden en Arthur wordt verdacht van moord. Carolines droomwereld verandert in een nachtmerrie. Wanhopig gaat ze op zoek naar de dader, want geloven dat de vader van de baby in haar buik de dader is, wil ze niet.

Onze mening

De au pair is de eerste roman/thriller van Maartje Fleur, bekend van jaar columns voor o.a. Flair (zo is Floor Faber) van haar hand. Maartje’s schrijfstijl is zoals altijd simpel, maar duidelijk en doeltreffend. Het complot blijkt minder simpel. Grote kans dat je in de laatste 20 pagina’s volledig wordt verrast.

Titel: De au pair
Uitgeverij: Sijthoff
Prijs: € 14,95

Bekijk op bol.com
(ook als e-book verkrijgbaar voor € 9,99)

Voor deze review stelde de uitgever van het boek een exemplaar beschikbaar.

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *