Lekker en Simpel kookboek

Door  |  0 reacties

Een kookboek waarvan – alleen al bij het zien van de foto’s – het water je in je mond loopt. Dat is het Lekker en Simpel kookboek, gemaakt door de makers van het gelijknamige foodblog.

Lekker en Simpel: van foodblog naar kookboek

Jorrit en Sofie, midden-twintigers, woonden nog niet lang samen toen ze het zat waren elke dag hetzelfde te eten. Jorrit zijn spelcomputer werd aan de kant gezet en ze ontwikkelden samen een voorliefde voor koken, en het bedenken van nieuwe recepten. Recepten die ze in eerste instantie alleen voor zichzelf wilden bewaren en gebruiken, maar toen ze merkten dat hun recepten ook bij anderen in de smaak vielen was hun foodblog geboren. Nu 2,5 jaar later hebben ze op hun eigen domein meer dan 1.000 recepten verzameld waar dagelijks (!) 10.000 hongerige mensen komen kijken.

En dan ga je verder denken: waar droom je van? In het geval van Jorrit en Sofie was dat een eigen kookboek. En sinds oktober is die droom ook uitgekomen. Hun eigen Lekker en Simpel kookboek ligt in de winkel. Een kookboek met maar liefst 100 simpele recepten, die je eenvoudig na het werk kunt maken, zonder dat je uren in de keuken staat. Ideaal!

Wat kun je verwachten van het Lekker en Simpel kookboek?

Lekker en Simpel kookboekAan recepten geen gebrek in het Lekker en Simpel kookboek. Honderd recepten dus, waarvan het grootste gros hoofdgerechten. Maar om je dag ook simpel, maar voedzaam, te beginnen vind je in het boek ook zalige ontbijtrecepten. Evenals frisse salades voor de lunch of als hoofdmaaltijd of zoetigheden en taarten voor de lekkere trek tussendoor. Oh en we zouden het haast vergeten: ook de bijgerechten zijn goddelijk!

De recepten worden (veelal) voorzien van mooie foto’s, een handige ingrediëntenlijst en een net zo simpele omschrijving als dat de titel doet beloven. Uiteraard staat ook de bereidingswijze erbij, zodat je een recept kunt kiezen aan de hand van de voor jouw beschikbare tijd.

Onze favorieten recepten

Uiteraard gaan we niet al het lekkers verklappen dat je in het Lekker en Simpel kookboek vindt, maar om je toch een idee te geven, maakten we een kleine selectie van onze favorieten:

  • Gevulde zalmrolletjes
  • Havermoutmuffins met appel, kaneel & kokos
  • Easy risotto uit de oven
  • Italiaanse kalkoenburgers
  • Kip-empanada’s
  • Stroopwafeltaart

Titel: Lekker en simpel kookboek
Uitgever: Prometheus Bert Bakker
Prijs: € 19,95

Bekijk het Lekker en Simpel kookboek op bol.com

Voor deze review stelde de uitgever van het boek een exemplaar beschikbaar.

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *