Kankerlijers, aangrijpende jeugdfilm

Door  |  1 reactie

Ze zouden in de bloei van hun leven moeten zijn, maar in plaats daarvan brengen Nick, Iwan en Olivier hun tijd door op de afdeling oncologie. Kankerlijers is een indrukwekkende jongerenfilm die je als volwassenen ook gezien moet hebben.

Waar ‘Kankerlijers’ over gaat

Nick, Iwan en Olivier zijn drie vrienden die net als hun leeftijdsgenoten wel van een lolletje houden. Er is echter één verschil: de jongens hebben kanker en liggen op de afdeling kinderoncologie van een ziekenhuis. Toch maken ze het beste van de situatie. Ze misdragen zich, proberen elkaar aan het lachen te maken en als de mooie Gina op de afdeling wordt opgenomen wordt het helemaal interessant! De vrienden hebben dan ook een lijfspreuk:

Wij zijn niet ziek, wij zijn… kankerlijers!

Onze mening

KankerlijersRealistisch is het misschien niet: rolstoelraces in het ziekenhuis, blowsessies in de kelder bij de technische dienst…

Toch maakt dit de film niet minder mooi en indrukwekkend. Het is verfrissend om te zien hoe deze jongens op hun manier om gaan met het lot dat zij ondergaan.

Tussen de kwajongensstreken door wordt de film echter afgewisseld met zwaardere scenes, waaruit duidelijk wordt hoe hard ze vechten ondanks dat ze wéér afscheid moeten nemen van iemand.

Een mooie manier om tieners op een luchtige manier kennis te laten maken met deze zware kant van het leven.

Zelf kijken?

Download Kankerlijers niet illegaal, maar schaf hem op de officiële manier aan. Voor elk verkocht item wordt er € 1,- gedoneerd aan KWF Kankerbestrijding. Om jongens als Nick, Iwan en Olivier in de toekomst misschien (nog) beter te kunnen helpen.

Titel: Kankerlijers
Duur: 90 minuten
Prijs: € 10,99

Bekijk op bol.com

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

1 reactie

  1. Bianca

    4 november 2014 at 11:51

    Lijkt me een erg mooie film, ik weet het nog als de dag van gisteren dat mijn oom en tante ons opbelden met het nieuws dat mijn neefje (toen 5) de diagnose leukemie kreeg..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *