Het marktplaatsmeisje

Door  |  1 reactie

Marktplaats, you love it or you hate it. Anna, het marktplaatsmeisje, is duidelijk van het eerste soort. Waar menigeen verslaafd is aan social media is zij dit aan de website voor tweedehands verkopen. Niet alleen om spullen te kopen en te verkopen, maar ook om op zoek te gaan potentiële mannen.

Het marktplaatsmeisje is geschreven door Carlijn Vis, die niet alleen schrijft voor nrc.nl, nrc.next, de Volkskrant, het Parool en de HP/De tijd, ze heeft ook al een succesvol boek op haar cv staan. Vrij Spel, gebaseerd op een waargebeurd verhaal van een verzetsvrouw, werd genomineerd voor de Bronzen Uil en is vier keer herdrukt. Haar tweede boek is een stuk luchtiger.

Waar ‘Het marktplaatsmeisje’ over gaat

Marktplaatsmeisje, Carlijn VisSinds ze op zichzelf woont in Amsterdam is haar leven stabiel: een leuk flatje, twee keer per week naar de sportschool en een baan waar ze naar hartenlust structuur in de bedrijfsvoering probeert aan te brengen. Kroon op haar werk is het vaatwasschema. Anna wil geen mannen meer in haar leven die de boel overhoop kunnen halen, daarom verricht ze op internet grondig voorwerk. Anna speurt op Marktplaats naar interieurs die op het hare lijken, in de hoop een man te vinden die bij haar past. Door haar theorie dat ze via Marktplaats een gelijkgestemde kan vinden, komt dit marktplaatsmeisje in contact met wonderlijke types. Maar is liefde wel te vinden met een theorie?

Wat wij vonden…

Een boek van een heel ander kaliber dan haar eerste boek. Luchtig, lekker simpel & makkelijk weg te lezen na een lange werkdag. Geweldig om te zien welke kennis Anna op doet aan de hand van slechts een interieur (of winkelmandje) scannen. Anna mag wat assertiever zijn, zeker als het aankomt op werk en de soms hufterige mannen die ze ontmoet. Maar dat doet niet af aan het leesplezier. Anna nodigt je uit de wereld door haar ogen te bekijken. En die is soms echt hilarisch!

Titel: Het Marktplaatsmeisje
Uitgever: Atlas Contact
Prijs: € 18,99

Bekijk op bol.com
(ook als e-book verkrijgbaar)

Voor deze review stelde de uitgever van het boek een exemplaar beschikbaar.

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

1 reactie

  1. Bianca

    4 november 2014 at 11:39

    Lijkt me een erg leuk (en grappig) boek om te lezen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *