9x Nutella recepten

Door  |  1 reactie

Smeer jij het liefst elke boterham dik in met Nutella, of eet je het zo uit de pot? Check onderstaande Nutella recepten en je zult voortaan nog meer genieten van deze chocolade-hazelnootpasta.

De geschiedenis van Nutella

Al in de vroeg negentiende eeuw ontdekten chocolademakers in Turijn dat je met de combinatie van hazelnoten en chocolade kon besparen op dure cacao. Het is dan ook al even geleden dat de nu zo populaire chocolade-hazelnootpasta op de markt kwam. In 1949 werd de pasta zoals we deze nu kennen ontwikkeld, maar pas in 1964 werd hij op de markt gebracht. Waar de pasta aanvankelijk de naam Supercrema Gianduja droeg, werd dit als nel Nutella. Met als verpakking dezelfde als die we nu kennen, met precies dezelfde afbeelding en in dezelfde vorm pot.

Nutella wordt inmiddels wereldwijd verkocht en is met name in Europa, Asutralië en de Verenigde Staten populair. Niet alleen onder kinderen is het geliefd om op de boterham te smeren, ook volwassenen schrapen met liefde een pot leeg.

Een boek vol Nutella recepten

Nutella is echter van mening dat Nutella niet alleen is om op brood te smeren, je kunt deze chocolade-hazelnootpasta bij veel meer gebruiken. En dus kwamen ze in 2009 met een Nutella-kookboek. Er mogen dan meer dan 300 recepten in staan, en het kookboek is echt superleuk, er is echter nog veel meer mogelijk. Zeker als je een middagje Googled of op Pinterest speurt. En dus maakten wij, los van dit boek, een selectie van onze favoriete Nutella recepten. Smul je mee?

9x Nutella recepten

Alles over deze Nutella recepten

1. Lekker: deze witte chocolade & Nutella truffels, bedacht door de dames van A Beautiful Mess.

2. Een origineel dessert serveer je zeker als je deze Nutella-ijs-sandwiches serveert.

3. Heel erg lekker & ook nog een beetje gezond: deze aardbei-nutella-spiesjes met pannenkoekjes.

4. Cheesecake liefhebbers opgelet: ook met Nutella kun je geweldige cheesecake maken.

5. Mijn persoonlijke favoriet van al deze Nutella recepten, want brownies, zijn deze Nutella brownies. Extra lekker als je er achteraf nog wat extra Nutella op smeert!

6. Aardbeien & Nutella blijken een populaire combi. Ga je voor een zoete lunch, dan zijn deze panini’s met aardbeien & Nutella een goede optie.

7. Minder moeilijk te maken dan je zou verwachten bij het zien van de foto: gevlochten Nutella-brood.

8. Ook lekker als ontbijt of lunch: Nutella-kaneel-rolletjes.

9. Misschien vloeken we een beetje in de kerk, maar waarom niet zelf Nutella maken? Omdat homemade doorgaans toch echt wel lekkerder is!

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

1 reactie

  1. Kirsten | Lifestyle Pearl

    4 november 2014 at 10:01

    Mmm nummer 5 ziet er erg goed uit!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *