2500 dagen RusT: het dikste boek van de eeuw

Door  |  0 reacties

Wat krijg je als je 2.500 dagelijks tekeningen bundelt in één boek? Het dikste boek van de eeuw. En laat dat nu net het doel zijn geweest van Ruben Steeman met zijn boek 2500 dagen RuSt.

Al sinds 2009 tekent Ruben Steeman, onder het pseudoniem RuSt, elke dag een moment van zijn dag (al begon hij al in 2002, toen nog niet dagelijks). Dit kan iets zijn wat hij op straat ziet of meemaakt, een werkgebonden tekening of bijvoorbeeld een tekening waarin zijn vriendin Martine of zijn kinderen een rol spelen. Zo heeft hij een tekening van de eerste avond dat hij Martine ontmoette, maar ook van de geboorte van elk van zijn kinderen.

Jubileumboek

2500 dagen RuSt, dikste boek van de eeuwToen tekening nummer 2.500 in zicht kwam (en dus bijna zeven jaar aan dagen), ontstond bij Ruben het idee om zijn tekeningen in één boek te bundelen. Maar dat was nog zo makkelijk niet. Een rondje uitgevers en drukkers bleek vooral bezwaren op te leveren. Hoe wil je zo’n dik boek binden, of snijden, zonder dat de kosten exorbitant hoog zouden worden?

Ruben besloot het heft in eigen handen te nemen en het in eigen beheer uit te geven. Hij startte een crowdfunding project op Voordekunst.nl en mede dankzij zijn trouwe volgers op Twitter en op zijn website had Ruben binnen drie weken het gewenste geld binnen. En na een lange zoektocht vond hij ook een drukker en een binder die de beren op de weg van tafel veegden.

2.500 dagen RuSt: hoe dik is dit boek?

Enorm dik. Het A5-formaat is even dik als breed, 15 cm maar liefst. En de 2.500 handgemaakte tekeningen (allen in zwart/wit) wegen inclusief de kaft maar liefst 3,5 kilo.  En het boek zorgt gegarandeerd voor lang leesplezier. Als je elke pagina tien seconde zou bekijken, zou je zeven uur kwijt zijn. Maar elke tekening verdient stuk voor stuk meer dan 10 seconden aandacht, dus reken maar uit… Leuk detail: niet alleen de tekeningen zijn met de hand getekend, ook de paginanummers en het colofon zijn dit.

Interesse? Bestel het boek nu voor € 100,- >>

P.S. Nog even doorsparen? Ondertussen kun je al wel van een serie tekeningen (want stoppen denkt Ruben nog niet aan) genieten op Elkedagrust.nl.

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *