9x spruitjes recepten: zo zijn ze wél lekker!

Door  |  0 reacties

Misschien wel de meest besproken, en niet altijd positief, groenten: spruitjes. Kinderen vinden ze – door hun enigzins bittere smaak – vaak vies, en ook volwassenen zijn ze er niet altijd van gecharmeerd. Maar wat nu als je eens deze originele spruitjes recepten uitprobeert? Opeens een stuk aantrekkelijker!

Spruitjes worden vaak betiteld als Oer-Hollandse groente, maar wist je dat dit helemaal niet zo is? Spruitjes werend in 1821 voor het eerst in de omgeving van Brussel geteeld en is sindsdien een van de belangrijkste wintergroente van Europa. Die doorgaans niet heel creatief worden bereid en ook nog eens veel te lang worden gekookt. Zonde, want daardoor ontstaat de oude sokken-geur waar spruitjes bekend om staan. Dat te lang koken zou ook verboden moeten worden, als je het aan chef-kok Herman den Blijker vraagt. Bereid ze eens op een andere manier!

Om je op weg te helpen gingen we voor je op zoek naar originele spruitjes recepten. Ga jij nu overstag en eindelijk deze wintergroente eens op een lekkere manier bereiden?

9x originele spruitjes recepten

Alles over deze spruitjes recepten

1. Jouw soms ietwat sceptische mening over spruitjes kun je zonder twijfel bijstellen na het eten van deze pizza met spuitjes en bacon. Terecht een van onze favoriete spruitjes recepten uit dit lijstje.

2. Allerhande recepten zijn altijd goed. Zo ook deze stamppot van spruitjes met gerookte kip.

3. Een gezond en hartig tussendoortje: knapperig gebakken spruitjes met aioli-dip.

4. Opwarmertje nodig? Maak deze spruitjessoep met chorizo.

5. Leuk als bijgerecht (ook voor het kerstdiner!): spiesjes van gebakken spruitjes en spek.

6. Risotto-liefhebbers opgelet! Wat dacht je van risotto met spruitjes en bacon?

7. Nog meer spruitjes-spiesjes. Nu met kokos & munt.

8. Ga voor een originele lunch: een sandwich met gesmolten kaas en geraspte spruitjes.

9. Tot slot hebben we voor saladeliefhebbers deze geweldige salade van spruitjes, ei en hazelnoten.

Heb jij nog geweldige spruitjes recepten die je hier mist. Deel ze met ons, zodat we met zijn allen nog meer gaan genieten van deze wintergroente.

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *