Wat doe jij met jouw foto’s? Laat ze op glas printen!

Door  |  1 reactie

Check tien woonkamers en je zult in acht woonkamers een foto op canvas aantreffen. Dit was ook jaren immens populair. Met een klein beetje de nadruk op ‘was’. Want is het niet eens tijd voor iets anders?

Als parttime fotograaf maak ik elke maand klanten blij met een cd’tje met supertoffe foto’s – al zeg ik het zelf – op de mat. Hoewel ze bij mij hun fotoproducten via een vaklab kunnen bestellen, doen ze dit soms ook liever zelf (want goedkoper dan een professionele afdruk). Maar niet alle online leveranciers leveren mooie producten, soms komen de kleuren helemaal niet mooi uit of worden zelfs verpest. Naast mijn professionele leveranciers test ik daarom ook graag de online leveranciers die toegankelijk zijn voor mijn klanten. Zodat ik ze advies geven waar niet of juist wel te bestellen.

Foto op glas: waar laat je die printen?

Onlangs kreeg ik de vraag van een klant naar foto op glas. Ze had dit ergens gezien en vond het zo mooi passen bij haar moderne inrichting (eens!). Ik ging op onderzoek uit en kwam bij Fotoopglas.nl. Dit is het kleine broertje (of zusje) van het bekendere Canvas Company, die al jaren grootleverancier is als het aankomt op canvas doeken. Een bedrijf met ervaring dus en kennis van foto’s printen.

Maar is het wel echt glas?

Nee. Na enig speurwerk blijkt dat diverse leveranciers het hebben over ‘foto’s op glas’, maar dat dit feitelijk perspex, plexiglas of acrylglas gaat. En dat betekent niets meer en niets minder dan sterke & transparant plastic. Iets dat er net zo uit ziet als glas, maar minder breekbaar is. En daarom wordt hier bewust voor gekozen, ook door Fotoopglas.nl.

Foto op glas getest!

Tijdens mijn onderzoek werd mij aangeboden om een foto op glas te testen. Graag! Ik maakte onlangs een foto van de buurhond en ik wist zeker dat ik de buurvrouw – die vaak op onze hond past en altijd chauffeur is als we samen gaan wandelen – hier heel blij mee zou maken. En zelf was ik vooral benieuwd naar het resultaat.

Dat viel niet tegen! De kleuren zijn er precies zo uitgekomen als ik het had bedoeld. De foto is op de achterkant van het plexiglas gedrukt, en dat is bewust. Niet alleen om diepte te creëren, maar ook omdat de voorkant een mooie glans heeft en je deze glans zo behoudt. Bij jouw foto op glas kun je kiezen voor twee soorten ophangsysteem. Ik koos voor de afstandhouders en ben daar nog steeds blij mee. Modern & strak zonder dat het aandacht van de foto afleidt.

En betaalbaar is het ook. Een 20×20 afdruk (excl. ophangsysteem) kan al vanaf € 9,95, afhankelijk van de door jou gekozen dikte (3, 6 of 8 mm). Een afdruk van 30 x 40 cm heb je al vanaf € 25,-.

Meer weten? Ga naar Fotoopglas.nl voor alle informatie & prijzen >>

Voor deze review stelde Fotoopglas.nl een foto op glas beschikbaar.

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

1 reactie

  1. Mama van Vesper

    11 november 2014 at 23:00

    lijkt me gaaf!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *