Maak eenvoudig toffe & gratis cadeauverpakkingen

Door  |  4 reacties

Leg je een boek of een dvd onder de kerstboom (of schoen) dan is inpakken niet zo lastig. Maar wat als je een rond cadeau hebt of één in een nog vreemdere vorm? Maak je eigen, gratis cadeauverpakkingen. Nog veel leuker ook!

We hebben weer zo’n mooi nieuw pareltje ontdekt op het wereldwijde web: Templatemaker.nl. Op deze website vind je tal van templates voor originele, gratis cadeauverpakkingen die je gratis kunt downloaden en het aantal templates wordt nog elke week uitgebreid.

Hier gaat mijn hart sneller van kloppen! Snel op zoek naar (kleine) cadeautjes om in te pakken. En mijn printer vast warm laten draaien, want die gaat overuren maken.

Wat voor gratis cadeauverpakkingen vind je er?

Of je nu op zoek bent naar een brievenbusdoos, een doos met deksel, een luciferdoosje voor kleine cadeautjes of een kussen-doosje (zie foto bovenaan), je vindt de templates hier allemaal. Ook doosjes met unieke vormen (zoals sterren, leuk voor kerst!) of een envelop-template (nooit meer saaie witte enveloppen) vind je hier. Cadeauzakjes maak je ook eenvoudig zelf met deze templates.

Hoe werkt het?

gratis cadeauverpakkingenHeel heel heel simpel:

 1. Kies het template van de cadeauverpakking die je wilt gebruiken
 2. Geef het formaat dat je wenst aan (dus net iets groter dan je cadeau, ideaal, geheel op maat!)
 3. Download het template als PDF

En nu…?

Nu is de rest aan jou. Als je enigszins bekend bent met wrapping kom je er wel uit. Anders nog wat tips van onze kant om alles uit deze gratis cadeauverpakkingen te halen:

 • Als je geen blanco verpakking wilt, maar gebruik wilt maken van een patroon print dan je A4 of A3 (als je de luxe hebt) eerst aan één kant met het gewenste patroon. Gooi je pagina nog een keer door de printer en bedruk de achterkant met het template. Zo zal niemand lelijke lijntjes aantreffen op zijn of haar cadeauverpakkingen.
 • Je kunt natuurlijk ook direct op scrap-papier (vaak al dikker!) printen.
 • Je kunt ook inpakpapier gebruiken door dit op een blanco template te plakken. Het is dan meteen een stuk dikker.
 • Let er bij het afdrukken op dat de printer niet zelf gaat schalen naar een volledig formaat.

Eén nadeel: als je een A4 printer hebt kom je niet veel verder dan een doosje van 6 bij 6 bij 6 cm. Vraag hulp bij een copyshop of wees creatief en knip & plak meerdere delen aan elkaar. Overal is een oplossing voor.

Zelf aan de slag met deze toffe templates? Ga naar Templatemaker.nl >>

 

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

4 reacties

 1. Maarten

  14 november 2014 at 22:58

  Bedankt voor de uitgebreide review van mijn site! Wat een geweldige reclame; ik ben helemaal trots!

  Voor Nederlandse en Vlaamse gebruikers een tip: de meeste voorbeeldfoto’s zijn gemaakt met het vrolijke karton dat je per kilo bij de HEMA kunt kopen.

  • Redactie

   14 november 2014 at 23:33

   Graag gedaan Maarten! Dank voor je extra tip.

   • Maarten

    15 november 2014 at 15:58

    Graag gedaan! Ik heb zelfs de ‘kritiek’ uit je laatste paragraaf ter harte genomen en een ‘multi sheet box’-template toegevoegd. Het is wat meer lijmwerk, maar dan kan je toch echt wel een cornflakes-doos verkrijgen uit een serie A4-tjes!

    • Redactie

     15 november 2014 at 16:00

     En dat vind ik dan weer een compliment en ben ik weer een beetje trots haha. Scheelt onze en jouw bezoekers een hoop gepuzzel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *