In het niets verdwenen

Door  |  0 reacties

In het niets verdwenen is de debuutthriller van A.J. Cross, zelf forensisch psycholoog van beroep. Een boek dat zo enthousiast door pers én lezers werd ontvangen, dat we bij Like & Love (it!) nieuwsgierig werden.

Waar In het niets verdwenen over gaat

In het niets verdwenen, A.J. CrossDr. Kate Hanson is forensisch psycholoog en werkt bij het coldcaseteam van de plaatselijke politie. Als het skelet van de al vijf jaar vermiste tiener Molly ontdekt wordt, krijgen Kate en haar collega’s de zaak onder hun hoede.

Hoe dieper ze op de zaak ingaan, hoe gruwelijker de aanwijzingen worden. De vondst van een tweede skelet overtuigt Kate ervan dat het hier om een moordenaar gaat die niet zal stoppen tot hij opgepakt wordt.

Kan Kate de moordenaar op tijd vinden om te voorkomen dat hij een volgend slachtoffer maakt, waarbij Kate vermoed dat dit wel eens haar eigen dochter kan zijn?

Onze mening

Cross’ kennis van de materie zorgt ervoor dat dit boek angstaanjagend echt aanvoelt. Je houdt geen nagels meer over. – York Press

Deze quote op de achterkant belooft een hoop. En toch konden de eerste paar hoofdstukken niet direct boeien. Teveel personages waar je direct kennis mee maakt, teveel details. Maar als het boek je eenmaal grijpt, vanaf het moment dat het eerste lijk is gevonden, maken deze details juist het verhaal. Je kunt de gruwelijkheden voor je netvlies halen, zonder ook maar een foto te hebben gezien. Bewonderenswaardig!

Nog buiten het feit dat het interessant is om via een forensisch psycholoog in de hoofd van een seriemoordenaar te duiken. Zeker een aanrader dus! In het bijzonder voor fans van de boeken van Patricia Cornwell en Kathy Reichs.

Bestel In het niets verdwenen op Bol.com >>
(ook als e-book verkrijgbaar)

Voor deze review stelde de uitgever van het boek een exemplaar beschikbaar.

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *