9x de lekkerste kerst voorgerechten

Door  |  0 reacties

Ben jij van plan een spetterend kerstdiner op tafel te zetten, maar pieker je je suf over het voorgerecht? Wij gingen op zoek naar de lekkerste kerst voorgerechten. En originele, want carpaccio is zo 2001.

Het is geen geheim dat ik, zodra ik in een restaurant de menukaart krijg, als eerst op de dessertkaart kijk. Speurend naar chocolade. Maar dat betekent niet dat voorgerechten voor mij ondergeschikt zijn. Integendeel. In het bijzonder met de feestdagen kan ik genieten van een uitgebreid diner, waarbij aandacht is geschonken aan elke gang afzonderlijk. Van deze kerst voorgerechten krijg ik dan ook al direct trek én zin om enorm lang te tafelen met familie. Nu nog kiezen!

Kerst voorgerechten

Alles over deze kerst voorgerechten

1. Zalm is altijd goed als kerst voorgerecht. Hoewel… als je het alleen serveert op een toastje maak je het jezelf er wel erg makkelijk vanaf. Imponeer je gasten met deze sublieme zalmtorentjes van de Allerhande.

2. Gasten die dol zijn op vis? Zet ze deze tompouce van kabeljauw voor en ze zullen smullen. En jij zult tijd overhouden: dit voorgerecht vraagt slechts een bereidingstijd van 20 minuten.

3. Salade liefhebbers doe je zonder twijfel een plezier met deze eenpersoons waldorfsalade met kip. Met een feestelijk glas geef je hem een extra dosis kerst.

4. Vegetarische gasten verras je met deze truffelrisotto met champignons en courgette.

5. Terug van weggeweest: de Hollandse garnalencocktail. De variant van Uit Paulines keuken is hier favoriet, maar dan wel in een bling-bling-kerstglas uiteraard.

6. Wortel, pastinaak en appel zijn de hoofdingrediënten van dit misschien wel gezondste kerst voorgerecht. En makkelijk vooraf te bereiden, want soep. Ideaal!

7. Kan zowel als kerst hapje als als kerst voorgerecht: frisse rosbiefrolletjes met pesto.

8. Haal een gouwe ouwe uit de kast: paddenstoelen ragout. Voor mij persoonlijk een stuk jeugdsentiment van kerstavond. Wel een van de zwaardere kerst voorgerechten, maar als er genoeg tijd tussen je gangen in zit (ja, lang tafelen!) is dat geen probleem. Voor de vegetariërs vonden we trouwens een groenten-variant.

9. Het mag er door de vorm van uitzien als het dessert, dit is toch echt een voorgerecht. Afkomstig uit Scandinavië. Maak je gasten blij met deze garnalen-kwarktaart.

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *