POM Amsterdam: sjaals, sjaals én meer

Door  |  1 reactie

Heb jij een kast vol sjaals, maar zegt de naam POM Amsterdam je niets? Shame on you! Dit merk is namelijk zonder twijfel het beste Nederlandse merk als het aankomt op sjaals. En als je dit artikel gelezen hebt, zul je haast onmiddellijk je saldo willen checken. Shoppuh!

Welcome to the world of POM Amsterdam

We love to explore and design shawls that make you feel and look beautiful. Every day we are inspired by the city of Amsterdam: it’s creativity, it’s wide variety of food, it’s design, it’s entrepreneurial people and above all: the tiny things we see in the streets that makes us smile.

POM Amsterdam, of eigenlijk haar ontwerpers, mogen een glimlach krijgen van de kleine mooie dingen in Amsterdam, wij krijgen dat van de sjaals van POM. Eenmaal fan zul je het niet bij één exemplaar in je kast willen houden. Deze sjaals maken elke outfit af en tja, dan heb je nu eenmaal meerdere kleuren nodig. En modellen, en…

POM Amsterdam bestaat nog slechts een jaar of drie, maar dat maakt het niet minder populair. Het imperium van de Amsterdamse zussen Liesbeth en Violet, die letterlijk de eerste stappen zetten door simpelweg achter de machine te kruipen en keer op keer verder te ontwikkelen, is uitgegroeid tot een merk dat bekend staat om haar kwalitatief hoogwaardige sjaals. Die overigens, als je eenmaal bekend bent met het merk, direct te herkennen zijn aan hun typische POM-stijl.

Multi-functionele POM sjaals

POM Amsterdam sjaals zijn stuk voor stuk kleurrijk en opvallend, maar passen eigenlijk bij elk outfit (mits je geen vloekende kleuren kiest uiteraard). Door de unieke asymmetrische driehoeksvorm (met één lange en één korte punt) van de POM sjaals kun je deze op eindeloos veel manieren dragen. Hierdoor kun je de ene dag voor een chique look gaan en de andere dag voor een casual uitstraling.

Onze favorieten van POM Amsterdam

Ai, ai, ai! Alleen al als we kijken naar de folder met de lente/zomer collectie van 2015 – hij ligt voor ons neus en we hebben er al heel wat doorheen gebladerd op de redactie – worden we hebberig. Hoe kun je kiezen uit zoveel mooie sjaals? We maakten een selectie van sjaals die je nu direct online kunt kopen. Oh en stiekem wijken we ook even af van sjaals, want POM Amsterdam heeft meer.

POM Amsterdam sjaals

1. De Lady White Shine is stoer doordat hij grof geweven is en toffe gouden accenten heeft. Maar ook lief, door de mintgroene minipom bies. Ja, aan de rand hangen kleine pommetjes, die je op veel POM sjaals terug vindt.

2. Diamonds are a girls best friend. Op de Diamant World sjaal, een soepele, zachte sjaal, vind je tal van getekende diamantjes. Lekker speels en door de kleuren toch neutraal.

3. Geen rand vol pommetjes dit keer. Deze winterse sjaal, met de naam Lady Camel Shine, heeft een donkerbruine leren bies. Tweezijdig te dragen: je kunt kiezen uit een donkerblauwe kant of camel bruin.

4. Wow, kan het nog rozer dan de Wolf Pink? Nee, maar dat maakt deze sjaal juist zo fantastisch. Extra vrolijk door de bekende pommetjes aan de rand.

5. Nog zo’n mooie sjaal die je aan twee kanten kunt dragen: Jewel Festival Grey is een zijden sjaal met aan de ene kant een uni-grijze stof en aan de andere kant een geometrisch patroon met de kleuren okergeel, oranje, rood en ecru.

6. Starlines Blue is dé sjaal als je houdt van kleurrijk en vrolijk.

7. Met deze sterrenmuts – ja, ze hebben meer dan sjaals, zou je toch willen dat het het hele jaar koud is? Ze hebben overigens ook toffe bijpassende handschoenen. Kom maar op met die winter!

8. Stoer & vrolijk, dat is de barock flower. Winters door de bruine kleur.

9. Oké, we wijken nog één keer af van sjaals. POM Amsterdam heeft namelijk ook een aantal supertoffe capes ontworpen. Cape stripes blue is onze favoriet.

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

1 reactie

  1. Marjolein

    22 november 2014 at 17:17

    Leuke items, vooral #1 en #7 vind ik tof!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *