De Kleine Vogelaar: groene kerstcadeaus voor kinderen

Door  |  1 reactie

Wat is het toch fijn dat we online onze kerstinkopen kunnen doen, maar hoe weten we welke (web)shop duurzaam en groen is? Op milieugebied is inmiddels een verscheidenheid aan keurmerken te vinden, waardoor het vaak moeilijk is te achterhalen of je artikelen echt ‘groen’ zijn.

Like & Love (it!) helpt je om de juiste webshops te vinden, én selecteert haar favorieten. Heerlijk vanaf de bank je ‘groene’ kerstcadeaus voor je kinderen, neefjes of nichtjes bestellen. Dat kan bij De Kleine Vogelaar!

Over De Kleine Vogelaar

De naam zegt het eigenlijk al: De Kleine Vogelaar biedt een uitgebreide collectie van eerlijke cadeaus voor de kleine medemens. Zoals houten speelgoed, pyjama’s, servies en babydekens. Unieke producten, die je niet op elke hoek van de straat tegenkomt. Een winkel waar het kindje centraal staat en waarmee een bijdrage wordt geleverd aan een betere wereld. De Kleine Vogelaar wil laten zien dat ‘groen’ niet duf of suf hoeft te zijn. Leuk voor je eigen kids, maar ook om cadeau te doen (bijvoorbeeld met kerst) aan kinderen in je omgeving.

Onze favorieten

De Kleine Vogelaar: groene kerstcadeaus

1. Verkleedsetje van Oskar & Ellen. De Kleine Vogelaarheeft twaalf beestachtige verkleedsetjes opgenomen in het assortiment: muis, hond, leeuw, kat, aap, haai, konijn, ezel, paard, wolf, beer en slang. Schmink en warme maskers zijn niet meer nodig. Deze verkleedsetjes van Oskar & Ellen zijn op een eerlijke manier gemaakt door vrouwen in de Filippijnen die werken volgens de principes van faitrade. Daarnaast zijn ze ook leuk voor carnaval! Dit lieve muizenpakje is al vanaf één jaar te dragen. De bijbehorende staart is makkelijk vast te maken met klittenband om het middel. Door het elastiek in de muts en de staart, is dit leuke dierenpakje door te dragen tot een leeftijd van circa 6 jaar.

2. Rugzakje van Dabbawalla. Het Amerikaanse merk Dabbawalla maakt hippe handgemaakte (!) jongens- en meisjesrugzakken. Originele rugzakken gemaakt van neopreen en vrij van schadelijke stoffen zoals PVC, BPA en ftalaten. Neopreen heeft een isolerende werking, waardoor de lunch lekker gekoeld blijft. De rugzakjes zijn water- en vlekbestendig. Ze zijn handgemaakt in Taiwan en medewerkers verdienen een eerlijk loon. Ook het kroost van celebs als Halle Berry en Miranda Kerr is gespot met een Dabbawalla rugzakje. Dabbawalla is bedacht door de zussen Susan Givens en Carol Mack. Zij vonden het aanbod van originele, functionele rugzakjes voor peuters en kleuters veel te beperkt. Dat was de reden om een eigen collectie te ontwerpen van kinderrugtassen. De naam Dabbawalla is geïnspireerd door Susan’s reizen door India. Een dabbawalla is namelijk een persoon in India die lunchboxes rondbrengt voor kantoormedewerkers.

3. Brandweerwagen van Green Toys. Green Toys gelooft in een betere wereld. Het duurzame speelgoedmerk draagt bewust bij aan het verminderen van fossiele brandstoffen en de uitstoot van broeikasgassen. Het eco speelgoed is gemaakt van High-density polyethyleen (HDPE) dat vrij is van weekmakers (Phtalaten), PVC en Bisfenol A (BPA). En dit plastic is één van de veiligste en schoonste in zijn soort. Het verpakkingsmateriaal van het speelgoed is 100% recyclebaar. Kortom; super leuk kinderspeelgoed, met een goed verhaal!

Benieuwd naar al het aanbod van De Kleine Vogelaar? Ga naar hun website >>

Reacties

Willemijn (26) is een levensgenieter, wordt blij van kleine dingen en werkt als freelancer voor diverse opdrachtgevers. Ze is geïnteresseerd in kunst & cultuur, design en eten. Minstens één keer per jaar maakt ze een verre reis en de wenslijst van plekken waar ze geweest wil zijn wordt er niet korter op.

1 reactie

  1. kiki

    25 november 2014 at 18:03

    Mooi artikel! Fijn dat er zulke webshops zijn!!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *