9x kerstdesserts met chocolade

Door  |  2 reacties

Bekijk jij op een menukaart in een restaurant altijd als eerst de desserts? Dan verheug je je nu vast ook al op de kerstdesserts. Met chocolade bij voorkeur? Geen probleem, wij vonden genoeg feestelijke kerstdesserts met een hoog cacao-gehalte.

Het was nog een flinke klus: onze favoriete kerstdesserts te kiezen. Tijdens onze speurtocht vonden we genoeg kerstdesserts met chocolade voor de hele feestmaand. Het was wikken en wegen, meesten stemmen gelden en dit werden onze favorieten. Pas op de calorieën.

Kerstdesserts met chocolade

Alles over deze kerstdesserts met chocolade

1. Eenvoudig, maar oh zo lekker: deze witte chocolade panna cotta die we vonden op een van onze favoriete weblogs Uit Paulines Keuken.

2. Niet het makkelijkste recept uit het rijtje, maar wel de moeite waard: chocolade swirl meringues. Oefen (en proef en proef en proef) vooral dus vast even op dit kerstdessert.

3. Kerstavond knus met zijn tweetjes doorbrengen? Lepel samen uit deze chocoladesoep voor twee tijdens de All You Need Is Love-kerstspecial.

4. Met de recepten van de Allerhande zit je altijd goed. Geschikt voor beginnende koks, een duidelijke uitleg en altijd geweldig om te zien. Dit chocoladepotje is ook nog eens waanzinnig lekker.

5. Als hier het water je niet van in de mond loopt, weten we het ook niet meer. Je moet het recept van deze chocoladecake mét chocoladetruffels wel even door Google Translate halen. Wij kwamen er met een beetje creativiteit wel uit!

6. Voor deze mini-cheesecakes met chocolade én in de vorm van een kerstboom haal je graag je Frans weer even op toch? (let op: Frans recept, geluk bestaat er zoiets als Google Translate)

7. Niet per se heel kerstig, wel heel erg lekker en daarom meer dan geschikt als kerstdessert: bokkenpootjestaart met chocolade.

8. Zodra ik chocolade lava cake op een kaart zie sta, hoop ik dat we snel toe zijn aan het nagerecht. Zonder twijfel mijn favoriet van deze kerstdesserts.

9. Wijk van de klassieke tiramisu af en ga voor deze variant: tiramisu met witte chocolade en frambozen. Ook nog eens makkelijk & in weinig tijd te bereiden.

Voor welke van deze kerstdesserts ga jij dit jaar?

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

2 reacties

  1. Miss Paperfection

    26 november 2014 at 19:52

    Hmmmm, ziet er allemaal ontzettend lekker uit! Ik denk dat ik de mini-cheesecakes ga proberen 🙂

  2. Mira

    26 november 2014 at 20:32

    My god, te goddelijk, vooral nummertje 6!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *