Weg met naalden! 9x alternatieve kerstbomen

Door  |  2 reacties

Word jij elk jaar horendol van de naalden op je vloerbedekking of laminaat, maar vind je dat een nep-kerstboom het net niet is? Doe eens origineel & ga dit jaar voor een van deze alternatieve kerstbomen.

Als klein meisje keek ik er elk jaar naar uit: kerstbomen uitzoeken met mijn vader. Een enorm grote voor in de woonkamer (zolang de piek maar paste) en een inimini-kerstboom voor in mijn eigen slaapkamer. Eenmaal thuis ging ik dan samen met mijn moeder de grote kerstboom versieren. Maar aan die kleine kerstboom kwam niemand. Die mocht ik helemaal zelf decoreren, met eetbare kransjes.

Jaren later werd de kerstboom vervangen door een kunstboom. En hoewel ik het eeuwig zonde vond, weg jeugdcharme, is het natuurlijk wel een stuk praktischer zonder naalden. Zeker als je, zoals ik nu, een jonge hond hebt die die naalden echt graag wil opeten. Tijd om op zoek te gaan naar alternatieve kerstbomen. En daar blijken verrassend veel optie voor te zijn. Kijk je mee?

9x alternatieve kerstbomen

Alles over deze alternatieve kerstbomen

1. Supertof! Maak een alternatieve kerstboom van schijfjes hout met lampjes.

2. Weet je hoeveel alternatieve kerstbomen voor boekenwurmen ik tegenkwam in mijn zoektocht? Deze boeken-kerstboom is mijn favoriet.

3. Dé alternatieve kerstboom voor minimalisten. De grootste kanshebber voor onze woonkamer.

4. Heel veel kerstballen aan een draadje. Hoe origineel! Op deze website vind je overigens nog 37 alternatieve kerstbomen die eigenlijk geen kerstbomen zijn.

5. Ik was al fan van de kerstkrans van PVC, maar wat dacht je van deze PVC kerstboom? Ik denk dat ik maar voor meerdere alternatieve kerstbomen ga dit jaar. Want deze is zo leuk!

6. 100% kerst en toch lekker origineel. Men neme een aantal houten latten en guirlandes en je open kerstboom is geboren. Extra veel ruimte om kerstcadeautjes te stapelen!

7. Naalden zijn vervelend, scherven brengen geluk. Mocht er dus een ongelukje gebeuren met deze kerstballen-boom dan is er geen nood aan de man. Extra veel gelukkig de komende zeven jaar.

8. Masking tape, dik draad en leuke kerstboomdecoraties en deze puppyvriendelijke en kindvriendelijke kerstboom is klaar.

9. Combineer je kerstboom met een adventskalender. Een stapel rode enveloppen is de basis.

Nog meer inspiratie nodig voor alternatieve kerstbomen? Bekijk het Pinterest-board vol toffe ideeën dat ik aanmaakte tijdens mijn zoektocht naar alternatieve kerstbomen. 

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

2 reacties

 1. Desiré

  26 november 2014 at 10:02

  Leuk! Vriendlief heeft toevallig afgelopen weekend oud verbouwingshout verzameld om het nog een tweede leven te geven in zoiets: https://static.gamma.nl/medias/sys_master/h12/he9/8819522994206/hoofdbeeldvuren455x246.jpg

  • Laura V

   26 november 2014 at 10:08

   Ik zag gisteren ook zoiets bij de Gamma, maar dan wit en heel coole witte, zwarte en rode ballen. Zou prima passen bij de nieuwe woonkamer die we voor ogen hebben. Volgend jaar ofzo 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *