100% anders! 9x verrassende boerenkool recepten

Door  |  1 reactie

Boerenkool is helemaal hot! De Hollandse boerenkoolstamppot kennen we natuurlijk allemaal, maar je kunt er nog veel meer lekkers mee maken. Wij zetten de lekkerste boerenkool recepten voor je op een rij: 9x boerenkool anders. 

Boerenkool is heerlijk in een oer-Hollandse stamppot, maar deze winterse groente is ook hartstikke lekker in allerlei andere gerechten. In de Verenigde Staten is kale (boerenkool) nu razend populair en lijken de mogelijkheden eindeloos: kale smoothies, chips, pizza, pasta, ijsjes.. Weer eens wat anders dan een boerenkool stamppotje!

Wist je trouwens dat boerenkool ook een superfood is? Deze Hollandse wintergroente zit namelijk boordevol vitamines A, C en K, mineralen en anti-oxidanten. Kom maar op met die boerenkool recepten.

Boerenkool recepten

Alles over deze boerenkool recepten

1. Je dag met boerenkool beginnen lijkt misschien wat raar, maar het kan echt. Combineer boerenkool met mozarella en ei voor een snel en gezond ontbijt.

2. Pizza & boerenkool? Ook dat gaat samen. Met dit recept maak je een heerlijke calzone gevuld met boerenkool, champignons en ricotta.

3. Nog een verrassende variatie op een Italiaans gerecht: penne met boerenkool en kip uit de oven.

4. Deze hummus boerenkool dip is weer eens wat anders dan de meer bekende combinatie van hummus met aubergine of bietjes. Behalve als dip ook lekker voor op brood tijdens de lunch.

5. Ziet deze boerenkool salade er niet heerlijk uit? Gecombineerd met nog meer lekkere ingrediënten als aardbeien, avocado en geitenkaas. Lekker voor de lunch of als maaltijdsalade.

6. Groene smoothies zijn hartstikke gezond en heb je in een handomdraai gemaakt. Deze boerenkool smoothie van Chickslovefood is ideaal om snel een flinke dosis vitaminen binnen te krijgen.

7. Zin om wat te snacken? Neem een lekkere healthy snack: boerenkool chips.

8. Misschien meer iets voor de zomer (of voor als je keelpijn hebt!), maar boerenkool kun je zelfs in ijsjes verwerken!

9. Als laatste van deze boerenkoolrecepten nog een lekkere en gezonde salade: boerenkool met quinoa.

Welke van deze boerenkool recepten probeer jij graag eens uit?

 

Reacties

Jo (32) raakt niet uitgepraat over hardlopen en bezoekt graag concerten en festivals. Ze houdt van lekker eten & drinken, lezen en schrijven. De zon en mooie duurzame producten maken haar blij. Ze is nog lang niet uitgereisd en is dol op sushi en NYC.

1 reactie

  1. Astrid

    26 november 2014 at 20:26

    Hmm, interessante ideeën. Ik houd niet zo van boerenkool, maar dat is meer omdat ik niet van stamppot houd. Die penne met boerenkool en die boerenkoolsmoothie klinken best lekker!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *