Ondraaglijk

Door  |  0 reacties

Weer een nieuw boek van Sophie Hannah, daar worden we bij Like & Love (it!) enthousiast van! In veel van haar boeken spelen rechercheurs Simon Waterhouse en Charlie Zailer een rol, zo ook in Ondraaglijk.

Waar gaat Ondraaglijk over?

Ondraaglijk, Sophie HannahWat zou de reden kunnen zijn dat iemand een moord bekend, maar het motief niet wil vertellen? In Ondraaglijk gebeurt het. Tim bekent de moord op zijn vrouw Francine.

Francine is al jaren aan bed gekluisterd na een hersenbloeding en leidt een vegetatief bestaan. Ze woont in huis bij Tim en zijn twee beste vrienden, het echtpaar Kerry & Dan, en de inwonende verzorgster Lauren. Voordat Francine ziek werd, was ze een manipulatief kreng. Vooral haar man Tim had het zwaar te verduren, maar ook Kerry en Dan konden weinig goed doen in haar ogen. Hoe kan het dan uiteindelijk zo gelopen zijn dat het uitgerekend Kerry en Dan zijn die Francine na haar hersenbloeding in huis nemen?

En dan is er ook nog Gaby, een hoogopgeleide vrouw die erg rijk is geworden na het ontwikkelen van een bepaald computerprogramma. Als ze voor haar werk naar Duitsland is geweest en terug wil naar Engeland, is haar vlucht geannuleerd. Één van de medepassagiers – een jong meisje – gaat hierom door het lint en Gaby probeert haar te kalmeren. Ineens barst het meisje uit dat ze ‘een onschuldige man toch niet voor moord kan laten opdraaien?’. Als Gaby meer uit het meisje probeert te krijgen, zwijgt ze echter als het graf. Geïntrigeerd probeert Gaby meer te weten te komen over de ‘onschuldige moordenaar’. Tot haar grote schrik komt ze erachter dat het over Tim gaat. Tim is al jaren haar grote liefde, maar een relatie was nooit mogelijk doordat hij Francine niet wilde verlaten.

Het meisje blijkt Lauren Cookson, de inwonende verzorgster, te zijn. Zou het dan wel toeval zijn dat ze op dezelfde vlucht als Gaby zat?

Wat wij vonden…

Sinds ik het eerste boek Kleine meid van Sophie Hannah heb gelezen, ben ik fan van haar boeken. Dit is het achtste deel in de serie over rechercheurs Waterhouse en Zailer en hoewel het boek een opzichzelfstaand verhaal is, is het wel leuk om wat meer achtergrondinformatie over de rechercheurs te hebben, voordat je aan Ondraaglijk begint.

Ook dit boek zit weer subliem in elkaar. Het duurt wel even voordat je alle karakters goed doorhebt en soms is het even schakelen, doordat de hoofdstukken wisselen in perspectief, maar dat went na een tijdje wel. Het plot was weer net zo onverwachts als altijd, al moet ik toegeven dat het me op den duur niet echt meer kon schelen wie nou de echte moordenaar was, omdat ik weinig karakters écht sympathiek vond. Voor wie van een goed in elkaar zittende literaire thriller houdt in de stijl van Nicci French of Karin Slaughter zijn de boeken van Sophie Hannah echter een dikke aanrader!

Titel: Ondraaglijk
Uitgever: De Fontein Romans & Spanning
Prijs: € 19,99

Bekijk Ondraaglijk op bol.com
(ook als e-book verkrijgbaar)

Voor deze review stelde de uitgever van het boek een exemplaar beschikbaar.

Reacties

Annemarie (30), heeft net een drastische carrièreswitch gemaakt, van arts naar wedding- en eventplanner. Ze houdt erg van lezen, reizen, haar vriend (niet perse in die volgorde) en is vastbesloten om van het leven een feestje te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *