9x kerstfilms die ook dit jaar niet mogen ontbreken

Door  |  0 reacties

De feestdagen vallen gunstig dit jaar: na de kerstdagen heb je direct twee dagen weekend. Tijd om vier dagen lang de good old kerstfilms te kijken!

Wat ons betreft mogen kerstfilms (zeker films als The Holiday) het hele jaar door, maar tijdens de koude dagen, in het donker, met een kleedje en heel veel lekkernijen… Ideaal! Kop warme chocolademelk erbij. Een man, of hond, om tegenaan te kruipen en het plaatje is compleet. Nu alleen nog kiezen uit alle geweldige kerstfilms.

Moeite met kiezen? De redactieleden van Like & Love (it!) discussieerden gezamenlijk over hun favoriete kerstfilms en kwamen tot deze top 9. Wij hebben ze al klaar liggen!

Kerstfilms

Alles over deze kerstfilms

1. The Holiday is zo’n kerstfilm waar je nooit genoeg van kunt krijgen als het aan ons ligt. Iris (Kate Winslet) en Amanda (Cameron Diaz) zijn twee totaal verschillende vrouwen met totaal verschillende levens. De een woont in een romantische Engelse cottage, de andere in een chique buurt in Hollywood. Ze hebben maar een ding gemeen: hun eeuwige pech met mannen. En dan wisselen ze met kerstmis van huis…

2. De persoonlijke favoriet van redacteur Laura, die als klein meisje geen genoeg kon krijgen van Tomorrow Tomorrow playbacken: Annie. Als je in de jaren ’80 bent opgegroeid, ben je toch ook groot geworden met de charme van dit lieve weesmeisje dat niets liever wilt dan iemand die van haar houdt…? (of bekijk de remake in de bioscoop)

3. Hoewel de eerste Home Alone natuurlijk het beste was, kun je met gemak een middag vullen met alle vier de Home Alone-films. Uit de tijd dat Macaulay Culkin nog een lief jongetje was dat door zijn ouders (per ongeluk) alleen thuis gelaten werd i.p.v. mee te gaan op vakantie.

4. The Santa Clause is een hilarisch en hartverwarmend verhaal van Disney, dat alle geheimen van de Noordpool onthult. Een must om minimaal 1x per kerstvakantie te bekijken. Niet alleen deel 1, maar ook 2 en 3.

5. In All I Want For Christmas kan geen enkel stuk speelgoed broer en zus blij maken. Ze willen maar één ding voor kerst: dat hun gescheiden ouders weer bij elkaar komen. En dus bedenken ze een plan…

6. In dezelfde categorie als The Holiday: kerstfilms als Love Actually kun je oneindig vaak kijken en nog elke keer wegzwijmelen. In deze film, van de makers van Notting Hill volg je tien verschillende verhaallijnen, alleen uiteraard verbonden met de liefde.

7. Zonder twijfel een van onze favoriete animatie-kerstfilms. The Polar Express is magisch, betoverend en ontroerend. Ga je mee op reis naar de Noordpool?

8. Het liefst kijken we de verfilming uit 2010 van A Christmas Carol, met Jim Carrey in de hoofdrol. Wanneer de gierige Scrooge door drie geesten wordt meegenomen op een tocht die hem de ogen doet openen, komt hij erachter wat de ware betekenis van Kerst is.

9. Bad Santa is de leukste komedie kerstfilm die we kennen. Marcus & Willie kraken de beveiligingscode van een warenhuis en roven vlak voor kerst het warenhuis leeg. Ondertussen speelt Willie, een echte kinderhater, ook nog eens voor Kerstman in dat zelfde warenhuis.

Welke kerstfilms mogen voor jou niet ontbreken rond de kerst?

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *