Babongo: groene webshop voor al je kerstcadeaus

Door  |  0 reacties

Wat is het toch fijn dat we online onze kerstinkopen kunnen doen, maar hoe weten we welke (web)shop duurzaam en groen is? Op milieugebied is inmiddels een verscheidenheid aan keurmerken te vinden, waardoor het vaak moeilijk is te achterhalen of je artikelen echt ‘groen’ zijn.

Like & Love (it!) helpt je om de juiste webshops te vinden, én selecteert haar favorieten. Heerlijk vanaf de bank je ‘groene’ kerstcadeaus bestellen, dat kan onder andere bij Babongo. Wij laten je in dit artikel kennismaken met deze groene webshop.

Wie of wat is Babongo?

Het motto van Babongo is ‘maakt het makkelijk om groen te zijn’. En aangezien we het vaak al druk genoeg hebben maakt ons dat erg blij. Babongo biedt een origineel assortiment van prachtige producten voor een inspirerende ‘green lifestyle’. Houd je van bijzonder design in je huis, om te dragen en om cadeau te geven? En vind jij het belangrijk dat dit eerlijk en groen gemaakt is? Dan ben je bij Babongo aan het juiste adres.

Babongo werkt samen met designers en producenten uit binnen- en buitenland die prachtige dingen maken en bewust hun materialen en productiewijze kiezen. Ook werkt Babongo samen met organisaties die zich tot doel stellen een verandering teweeg te brengen in het leven van mensen in de derde wereld en van bijzondere mensen die met een beperking door het leven gaan.

Leuk om te weten!

De naam Babongo is geleend van een inheemse stam van Gabon. Het leven van de Babongo wordt gekenmerkt door rituele dans, zang en ceremonies. De Babongo leven van de natuur. Doe je aankopen in de Babongo shop en draag je steentje bij aan de natuur!

Onze favorieten van Babongo

Wij hebben speciaal voor jou gespeurd naar originele woonaccessoires, papierwaren en modeaccessoires die zijn gemaakt met respect voor mens en natuur. Stiekem worden we zelf ook erg enthousiast en blij van deze producten. Daarom onze drie favorieten.

Babongo, groene webshop voor kerstcadeaus1. Weave lantaarntjes van Jurianne Matter. Voor het ontwerp heeft Jurianne gebruik gemaakt van motieven uit geweven stoffen en macramé. Elk van de zeven ontwerpen in deze set oogt anders doordat print, kleursamenstelling en vouwvorm steeds verschillend zijn. Ze passen goed om een glas heen.

2. Vintage kerst cadeaupapier van BORA illustraties. Om je kerstcadeaus in te pakken heb je natuurlijk een leuk inpakpapiertje nodig. Vintage kerst cadeaupapier van BORA illustraties biedt uitkomst. Je ontvangt twee vellen, opgerold. Aan de ene kant vind je vintage kerstballen en aan de andere kant sterretjes. Dit dubbelzijdige inpakpapier is overigens ook geschikt om mee te knutselen.

3. Bamboe ontbijtplankje. Bamboe is een prachtig materiaal met grote voordelen. Zo is bamboe is één van de snelst groeiende planten ter wereld en zijn er geen pesticiden en meststoffen nodig om bamboe te laten groeien. Bamboe groeit daarnaast telkens opnieuw aan, een nieuw gewas planten is niet nodig. En wist je dat bamboe meer zuurstof produceert dan andere gewassen (35%)? Daarnaast zorgt bamboe voor enorme werkgelegenheid, zo’n twee miljoen mensen wereldwijd werken in en met bamboe. Dit ontbijtplankje in de vorm van een varkentje is een vrolijke noot aan de keukentafel. Het plankje is ook geschikt als snijplank of om bijvoorbeeld tapas op te serveren.

Meer zien van Babongo? Ga naar hun webshop >>

Reacties

Willemijn (26) is een levensgenieter, wordt blij van kleine dingen en werkt als freelancer voor diverse opdrachtgevers. Ze is geïnteresseerd in kunst & cultuur, design en eten. Minstens één keer per jaar maakt ze een verre reis en de wenslijst van plekken waar ze geweest wil zijn wordt er niet korter op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *