Speel! 9x de leukste bordspellen

Door  |  0 reacties

De regen tikt tegen de ramen en de wind giert om het huis. Binnen branden kaarsjes en staat de verwarming aan. Natuurlijk kun je nu op de bank wegkruipen met boek of film, maar wat dacht je van een van deze bordspellen?

Bordspellen zijn namelijk hartstikke hip! Vroeger speelde half Nederland massaal Levensweg, Mens-erger-je-niet en Monopoly. Lange zondagmiddagen hebben we dat gespeeld met steeds weer die spanning of we wel of niet ging winnen.

Voor volwassen zijn er gelukkig ook steeds toffe bordspellen te vinden. Wij van Like & Love(it!) doken de speelhoek in op zoek naar de meest uitdagende en vonden deze negen – in onze ogen – leukste bordspellen.

9x leukste bordspellen

Alles over de volgens ons leukste bordspellen

1. Nog steeds de onbetwiste nummer een: De Kolonisten van Catan. Een familie en vriendenspel en perfect om niet-spelers weer aan het spelen te krijgen.

2. Oer-Hollandse kneuterigheid die zorgt voor een gezellige avond. Het bordspel Ik hou van Holland is geweldig en de bijgeleverde zoemer de bom. En gelukkig mag je Linda de Mol wegdenken.

3. Een spel dat zowel met twee als met meer spelers fijn weg speelt, is Carcasonne. Het speelt snel, maar je blijft strategisch afwegen en naarmate het spel vordert, wordt het bord ook nog eens mooier.

4. Beantwoord vragen, wees creatief, maak duidelijke tekeningen en leer je vrienden kennen met Party & Co Extreme.

5. Als lid van een eliteteam trek jij ten strijde tegen vier dodelijke ziektes. Het lot van de mensheid ligt in jouw handen. Durf jij Pandemie aan?

6. Backgammon, ook wel Triktrak genoemd, is een van de oudste bordspellen ter wereld, maar tegenwoordig nog net zo leuk als toen.

7. ‘Ontdek je innerlijke godin’. Wij als SATC-women hebben er lef genoeg voor nietwaar? Spannend, hilarisch en een tikkie stout: Vijftig tinten grijs Party Game speel je met jouw beste vriendinnen.

8. Een gouwe-ouwe in een gloednieuwe jas. Tip van ons: zet de kookwekker klaar en verbied een woordenboek!

9. Door alle mogelijkheden kan Puerto Rico wat overweldigend overkomen. Geef het een kans, want dit bordspel is een echte topper!

Wat vind jij de leukste bordspellen van dit moment?

Reacties

Tanja (42) woont samen met Oskar en kat PLUK in Haarlem. Ze wordt blij van alle seizoenen, schrijven, wandelen en foto's maken. Social media vindt ze de beste uitvinding ever en wat dat over haar zegt, leert ze nu op de Open Universiteit bij de studie psychologie. Ze is een regenboogmaker in wording en leeft volgens de stelregel Don't grow up, it's a trap!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *