9x verrassende kerst nagerechten

Door  |  2 reacties

Van kerst kunnen we sowieso geen genoeg krijgen (wat je ongetwijfeld al door had), maar in het bijzonder kunnen we geen genoeg krijgen van kerst nagerechten. De laatste gang is ons favoriete deel van het kerstdiner. We gingen op zoek naar nog meer inspiratie!

Wil je jouw kerstdiner voor de hele familie spetterend afsluiten? Maak een van deze verrassend kerst nagerechten en men zal direct vergeten dat de soep misschien net niet warm genoeg was, of het vlees net wat korter in de pan had gemoeten. Save the best for last, want dat zal blijven hangen. En met de kerst nagerechten die wij selecteerden gaat dat helemaal lukken!

Verrassende kerst nagerechten

Alles over deze verrassende kerst nagerechten

1. Donnay Hay is al-tijd goed en met deze trifle van aardbeien en macarons kun je de plank simpelweg niet misslaan. Oefen hem wel een keer vooraf! Geen straf, want voorproeven van deze kerst nagerechten is zooo leuk (en als je het goed doet ook heel lekker).

2. Alleen al van de bijnaam van deze Amaretto parfait word je vrolijk: midnight kiss. En als hij met kerst bevalt, waarom niet ook met Oud & Nieuw van genieten? Want daar komt de bijnaam stiekem vandaan…

3. Je zal het even zonder recept moeten doen, maar zoek een goed basis-recept voor chocoladecake en haal meerdere matten sterren-uitstekers in huis. Binnen no time heb je deze kerstboom cake gecreëerd.

4. Eén van de makkelijkste kerst nagerechten uit dit lijstje. Maak van after eight een bakje, vul deze met ijs of mousse naar wens en maak af met een aardbei.

5. De Allerhande is voor ons een grote inspiratiebron als het aankomt op kerstrecepten. Tijdens onze zoektocht naar verrassende kerst nagerechten stuitte we op deze geweldige tiramisutaart. Begin op tijd, want je hebt vier uur wachttijd. De bereidingstijd is echter maar een half uur. Valt dat even mee!

6. Makkelijk om te maken & perfect om je gasten mee te verrassen: deze kersttrifle.

7. Kerstpudding, dat is lang geleden. Tijd om deze oude klassieker in een nieuw jasje te gieten en je gasten zeker mee te verrassen.

8. Je hoeft niet per sé enorm uit te pakken om te verrassen. Maak een van de meest klassieke kerst nagerechten op de juiste manier & je gasten zullen smullen. Dit toprecept voor klassieke crème brulee vonden we bij Martha Stewart. Altijd goed!

9. Last but not least. Verrassend & super-feestelijk, deze amandelster met frambozen. Dit is mijn persoonlijke favoriet van deze negen kerst nagerechten. En dat wil wat zeggen, normaal ga ik altijd voor chocolade.

Welke van deze verrassende kerst nagerechten zou jij graag dit jaar willen serveren?

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

2 reacties

 1. Angela

  21 december 2014 at 22:15

  Wat een leuke verrassende kerstnagerechten! We hebben de link op onze facebookpagina gezet als tip voor onze klanten. Bedankt voor de inspiratie!

  Happy Xmas!

  XoXo

 2. Daan

  14 juni 2016 at 09:01

  Super leuke tips, alvast voor de kerst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *