100% winters! 9x stamppot recepten

Door  |  0 reacties

Bij stamppot denken wij gelijk aan winter, schaatsen, rode konen en boerenkool met worst. Maar let’s be honest… er zijn zoveel meer lekkere & originele stamppot recepten.

De basis is bijna altijd een lekker smeuïge aardappelpuree. Maar ook hier kun je variëren. Door pompoen te gebruiken, knolselderij of witte bonen.

En denk in kleur! Met truffelaardappels, krijg je pimpelpaars op je bord. Bloemkool en kerrie wordt oranje en als je maar voldoende erwtenpuree door je aardappel schept is het groen, groener, groenst op je bord.

Allemaal even lekker en daardoor best lastig, maar we hebben voor jou weer negen heerlijke stamppot recepten gevonden. Eet smakelijk!

Stamppot recepten

Alles over deze negen overheerlijke stamppot recepten

1. Een ware kleurenexplosie op je bord, deze stamppot van bietjes en komijnekaas.

2. Ellemieke Vermolen verrast ons met deze winterse stamppot vol pastinaak, spinazie en truffel.

3. Zonder aardappels, maar met pompoen. Daardoor is deze boerenkoolstamppot net wat zoeter, net wat smeuïger. Met (vega)balletjes en een pittige jus helemaal af.

4. We gooien de spruit in een Aziatische hoek samen met koriander, Thaise basilicum en currypasta. Resultaat? Een verbluffend tasty stamppot met bite!

5. Pas op, goed blazen! Deze Hete Bliksem heet niet voor niets zo. Je bent gewaarschuwd!

6. De basis van stamppot – aardappelpuree – tover je simsalabim om tot een Oosters sprookje met deze gestoofde rodekool vol pruimen en specerijen.

7. Met dank aan ZTRDG magazine, dat ons wederom laat smullen. Dit keer door andijvie met gierst te stampen en daar bovenop herfstige paddenstoelen te strooien.

8. Stamppot kan met alle groentes en allerlei combinaties. Zoals deze stamppot met brocolli, erwtjes en prei. Heerlijk bij gebakken zalm of een visburger.

9. Zoals je het vroeger kreeg: met een kuiltje jus en dan ieder hap even er in dopen. Om je vingers bij af te likken! Hutspot met een braadworst en mosterd.

Alle stamppot recepten zijn uiteraard zo vleesrijk, visvol of vegetarisch te maken als jij zelf wilt! Voor welke ga jij?

Reacties

Tanja (42) woont samen met Oskar en kat PLUK in Haarlem. Ze wordt blij van alle seizoenen, schrijven, wandelen en foto's maken. Social media vindt ze de beste uitvinding ever en wat dat over haar zegt, leert ze nu op de Open Universiteit bij de studie psychologie. Ze is een regenboogmaker in wording en leeft volgens de stelregel Don't grow up, it's a trap!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *