Homemade! 9x de leukste zelfgemaakte kerstcadeautjes

Door  |  1 reactie

Is jouw budget dit jaar beperkt of vind je het simpelweg leuk om zelfgemaakte kerstcadeautjes met een persoonlijke touch te geven? We gingen voor je op zoek naar de leukste DIY-ideeën.

Haal die schaar maar uit de la, verzamel de mooiste lintjes en cadeaulabels die je hebt en pak eventueel je naaimachine van boven. Hoe leuk is het om zelfgemaakte kerstcadeautjes te geven dit jaar? Het hoeft geen uren werk te kosten én zeker niet veel geld: met deze ideeën heb je binnen een handomdraai en met een vriendelijk budget een heel leuk cadeau in huis.

Zelfgemaakte kerstcadeautjes

Alles over deze zelfgemaakte kerstcadeautjes

1. De mason jars, weckpotten en andere voorraadpotten zijn populair als het aankomt op zelfgemaakte kerstcadeautjes. Koop bijvoorbeeld alle ingrediënten van brownies, vul je de pot in laagjes en voila: brownies in een pot. Met een feestelijk kerst cadeaulabel maak je hem helemaal af.

2. Een wijnfles pak je feestelijk in met een stukje vilt of stof. Meer dan basiskennis over je naaimachine (of naald en draad) heb je hiervoor niet nodig.

3. Heel erg budgetvriendelijk: koop een paar simpele kaarsen (bij de Action of Xenos bijvoorbeeld) en metallic verf. Even dippen, laten drogen, mooi lintje eromheen. Klaar zijn jouw feestelijke kaarsen! Leuk om in te spelen op de lievelingskleur van de ontvanger.

4. Wat een leuk idee van Pauline (van Uit Paulines keuken): deze hotchoc-spoons maak je eenvoudig zelf, in tal van varianten. Met doorzichtig folie en feestelijke lintjes wordt het een echt cadeautje.

5. 1 pot, 52 cadeautjes. Een van mijn favoriete zelfgemaakte kerstcadeautjes van deze lijst! Stop 52 briefjes in een pot voor je liefste. Met lieve quotes, wensen of… Maak de pot in een thema. Bijvoorbeeld 52 herinneringen van ons samen, 52 redenen waarom ik je mis, 52 dingen om dit jaar te doen (en dan elk weekend een verrassingsbriefje openen). Ook leuk voor andere mensen om je heen: 52 redenen waarom je de beste vader/moeder bent, 52 redenen waarom je zo’n goede vriend(in) bent.

6. Meer dan douchegordijn-ringen en een stuk stof heb je niet nodig voor deze toffe armbanden. Vervang de voorjaarskleuren voor feestelijke glitterstoffen.

7. Sinds vorig jaar kerst zijn we de trotse bezitters van een überlieve golden retriever. Hoe leuk is het als mensen ook denken aan een cadeautje voor Boaz. Dat ga ik dit jaar dus ook zeker doen bij mijn mede-hondenbezitters (en je leert er veel kennen als je eenmaal een hond hebt). Dat worden heel wat mason jars halen voor deze hondenkoekjes in een pot. Want ze kopen, zoals bij deze link gaat me iets te ver. Dit doe je toch eenvoudig zelf?

8. Creatieveling in je omgeving? Geef deze Loves to craft-pot. Met masking tape, cadeaustickers, leuke paperclips, lintjes, pennen of andere stationery. Waar je de leukste inhoud koopt? Hier!

9. Kun je goed omgaan met stof en de naaimachine én heb je een fotografieliefhebber in de buurt? Maak deze camerastrap zelf.

Voor welke van deze zelfgemaakte kerstcadeautjes ga jij dit jaar? Of heb je nog betere ideeën? Dan horen we die natuurlijk graag van je!

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

1 reactie

  1. Dionne

    7 december 2014 at 23:11

    Die pot is heel leuk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *