9x de leukste familiefilms voor kerst

Door  |  0 reacties

Het Kerstdiner is vaak al weken van tevoren geregeld en ook het kerst ontbijt is voorbereid. Maar wat doe je daar tussendoor? In pyjama of huispak op de bank met toffe familiefilms voor kerst.

Als klein meisje was mijn kerst niet compleet zonder Annie. Ik kon mij weken verheugen op deze traditionele kerstfilm. En Tomorrow, tomorrow heb ik oneindig veel geplaybackt. Waarbij mijn moeder ook nog zorgde voor oranje pijpenkrullen. Hoewel deze film in die tijd (ik ben van ’81) een van de populairste familiefilms voor kerst was, zijn het nu met name de animatiefilms die gretig aftrek vinden met kerst. Niet gek, want er zijn ook zoveel leuke, grappige & ontroerende familiefilms.

Met welke kruip jij dit jaar op de bank? We maakten een selectie van onze negen favoriete familiefilms van dit moment. Succes met kiezen! (of houd de hele kerst vrij en kijk ze allemaal)

Familiefilms voor kerstmis

Alles over deze familiefilms voor kerst

1. Zonder twijfel een van mijn meest favoriete familiefilms voor kerst (na Annie natuurlijk!): The Polar Express. In deze magische film draait alles om een jongen die twijfelt aan het bestaan van de Kerstman. Maar dan komt hij terecht in de Polar Express, die hem naar de Noordpool zal brengen. En waar hij de Kerstman persoonlijk mag ontmoeten…

2. Geen kerst compleet zonder The Muppet Christmas Carol. Over jeugdsentiment gesproken!

3. How The Grinch Stole Christmas werd oorspronkelijk in 1966 uitgebracht. In 2000 kwam er een remake met Jim Carrey, die de oude knorrepot Grinch speelt. Grinch haat de feestdagen en besluit op kerstavond vermomd als kerstman alle cadeautjes en kerstversieringen te stelen.

4. Finn was dé kerstfilm van 2013. Duizenden Nederlanders bezochten de bioscoop & liepen met een grote glimlach de zaal van deze ontroerende film uit. Finn’s vader wil graag een voetballende zoon, Fin speelt liever viool. Hoewel zijn vader het hem verbiedt, neemt hij toch stiekem les. En dan wordt hij gevraagd te spelen in de kerstmusical…

5. Hoe kan de Kerstman in één nacht al die miljarden cadeaus afleveren? Met een leger van een miljoen strijdvaardige elfen en een groot bestuurscentrum met de laatste technische snufjes onder het ijs van de Noordpool. Maar dan gaat het mis en wordt er één kind vergeten. De zoon van de kerstman doet er alles aan om dit op te lossen in Arthur Christmas.

6. Lachbuien gegarandeerd met de hilarische familiefilm Elf. Buddy kroop als baby in de zak met cadeautjes van de kerstman en wordt meegenomen naar de Noordpool, waar hij wordt opgevoed door elfen. Eenmaal volwassen voelt Buddy zich niet meer thuis tussen de elfen en besluit op zoek te gaan naar zijn vader. Dat valt echter nog flink tegen, als elf in de echte wereld.

7. Een gouden ouwe: in Jingle All The Way wringt Arnold Schwarzenegger zich in de moeilijkste bochten om aan het gevraagde kerstcadeau voor zijn zoon te komen. Dit lijdt tot hilarische praktijken. Leuk om eens een andere kant van onze terminator te zien.

8. Nog een populaire kerstfilm die in 2013 in de bioscoop draaide: Midden in de winternacht. Een hoog wintergehalte heeft deze kerstfilm zeker: de kerstman is present, zoals gezegd een pratende ezel, maar ook veel humor, sneeuw en zoals het bij een echte kerstfilm hoort: een happy end.

9. Ontroerend: A Dog Named Christmas. Todd is dol op dieren en hoewel hij op een boerderij woont, wil zijn vader geen hond in huis. Als het asiel echter een speciale actie organiseert waarbij mensen tijdelijk een hond kunnen adopteren voor kerst, geeft zijn vader schoorvoetend toe. Tijdens kerst krijgen ze gezelschap van een blonde labrador met de toepasselijke naam Christmas. En no way dat Todd afscheid wil nemen na de kerstdagen. Hoe gaat hij zijn vader overtuigen…?

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *